Forside * Nyheder

Apple sænker streamingkvaliteten efter EU-ønske

-

Apple TV+ følger efter Netflix og YouTube og sænker den kvalitet der streames med.

EU har bedt flere streamingtjenester om hjælp til at holde internettet i Europa kørende. Dette ved at bede dem sænke billedkvaliteten, så de lægger mindre beslag på internettets kapacitet, så der er bedre plads til hjemmearbejdspladser, fjernundervisning mv.

Annonce:

Det fik først Netflix til at sænke deres bitrates med ca. 25%. Siden kom YouTube med en ændring, så deres afspiller starter i SD-kvalitet (480P) som standard – dog fortsat med mulighed for at justere kvaliteten op manuelt.

Nu har Apple TV+ også valgt at nedsætte kvaliteten markant her under coronakrisen. Det skriver 9to5Mac.

Da Apple lancerede deres streamingtjeneste Apple TV+, der roste de den ekseptionelle høje billedkvalitet. Men nu ser det ud til at brugere af den tjenesten må leve med en ringere kvalitet mens coronakrisen står på.

9to5Mac skriver at den vertikale opløsning er nede på 670 linjer, mod normalt 1080 i HD og 2160 i 4K UHD. I tillæg til dette benyttes højere kompression på videosignalerne, med synlige pixeleringer.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.