Forside X-files Coronavirus

Her er to forbruger-teknologier, der hjælper i kampen mod COVID-19

-
Greg Bowman er nytiltrådt leder af Folding@Home.

Det er ikke kun supercomputere, der lige nu står og regner på, hvordan Coronavirus kan bekæmpes.

Selv om forskningslaboratorier over hele verden lige nu har fokus på at finde både en vaccine mod COVID-19 og symptombekæmpende medicin, så kan hjemme-elektronikken også spille en rolle i kampen i form af smart-ringe og overskudscomputere.

Har du f.eks. en gammel laptop, der samler støv på hylden, eller en medieserver, der kun er aktiv om aftenen, kan du yde et lille bidrag til kampen mod COVID-19, selv helt uden hverken doktorgrad eller forskererfaring.

Annonce:

’Distributed computing’ har eksisteret som koncept i adskillige årtier, men har på hjemmefronten primært været dedikeret til nørdede projekter som søgen efter fremmed liv ude i rummet og så naturligvis forskellige kryptovaluta-mineringsprojekter.

Men et af de største, organiserede netværk af brugere, der donerer CPU-cyklusser til distribueret computerregnekraft, Folding@Home, har lige nu enorm publikumstilstrømning. Det skriver Tom’s Hardware. Projektet har længe været fokuseret på sygdomsbekæmpelse, og har nu sat alt ind på at hjælpe med at finde effektive bekæmpelsesmidler mod COVID-19.

 

3x hurtigere end den hurtigste computer

I den forbindelse har projektet oplevet kæmpevækst. Der er faktisk sket en forøgelse af antallet af bidragydere på 1200 procent, hvilket svarer til omkring 400.000 nye medlemmer – og det er bare indenfor de seneste to uger. Det har fået den samlede computer-regnekraft op på 470 petaflops.

Det skal sammenlignes med at verdens hurtigste supercomputer, IBMs Summit, ligger på 149 petaflops. Folding@Homes samlede output er altså tre gange højere. Det skal dog siges, at Summit nu også er en del af Folding@Home, så den står for en tredjedel af computerkraften alene.

 

 

Men ud over folks overskudscomputere (og computere til primær brug, som folk dedikerer til konceptet), så vil 2000 læger og sygeplejesker på skadestuer i San Francisco kaste sig over en wearable-gadget for at hjælpe med at holde sygdommen på afstand. Ouras smart-ring kan holde øje med såvel kropstemperatur som puls, og kan lade brugeren vide, hvis der er forandringer i begge.

På den måde kan det pågældende skadestue-personale bedre holde øje med, om de skulle få symptomer og reagere hurtigt, før de smitter flere end de allerede har gjort. I tillæg til disse folk har Oura spurgt 150.000 af deres brugere, om de må tracke deres data mere kontinuerligt.

Sammen med University of California San Francisco håber Oura at kunne udvikle en algoritme baseret på disse data, der kan opdage virus’en – og andre sygdomme – længe før symptomerne kommer. Dette vil være på baggrund af bittesmå forandringer i opfangede data, som brugerne selv ikke kan måle eller overhovedet er opmærksomme på.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.