Forside * Nyheder

Regeringen vil udskyde DVB-T2 lanceringen på grund af Corona

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Kulturminister Joy Mogensen og Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen arbejder på at finde en løsning, så 150.000 danskere ikke skal stå uden tv-signal under coronakrisen.

Den 31. marts kan op til 150.000 danskere risikere at miste tv-signalet, hvis de ser tv via antenne på et fjernsyn fra før 2012. De signaler, der bruges til at udsende tv til disse fjernsyn, skal nemlig bruges til at sikre mobilt bredbånd i især ydreområderne i Danmark. Pga. udviklingen af Covid-19 arbejdes der nu på at udskyde overgangen til det nye tv-signal.

Kulturminister Joy Mogensen siger i en pressemeddelelse:
“Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, der vil blive ramt, hvis tv-signalet slukket. Det går ikke, for i denne tid er vi nødt til at passe ekstra godt på vores ældre og svage. Derfor sætter vi alle kræfter ind for at udskyde overgangen til et senere tidspunkt. Jeg har allerede en rigtig god dialog med Folketingets partier. En løsning på problemet kræver blandt andet en hastelov, så ingen danskerne skal stå med sort skærm den 31. marts.”

Annonce:

 

Fakta

Lukningen af antennesignalerne sker på baggrund af en bred politisk aftale om en vækstplan for digitalisering i Danmark, som blev indgået mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i februar 2015. Et af elementerne i planen er, at 700 MHz frekvensbåndet, der i dag benyttes til udsendelse af antenne tv, fra april 2020 i stedet skal anvendes til mobilt bredbånd (5G). Danmark har internationalt forpligtet sig til at afgive tv-frekvenserne til mobilt bredbånd senest 30. juni 2020.

Lukningen af antennesignalet medfører, at en række husstande ikke vil kunne modtage tv-signal på deres eksisterende apparater. Kulturministeriet har estimeret, at omkring 150.000 danskere risikerer at blive berørt. Frem mod d. 31. marts har Kulturministeriet kørt en kampagne, som skal informere antenne-tv-seere om overgangen til det nye tv-signal. Læs mere om kampagnen her: www.sortsignal.dk.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.