Forside Indhold og distribution Musik

Panasonic giver deres bud på trådløse øretelefoner

-
Panasonic RZ-S500W

Panasonic har lanceret to nye sæt trådløse øretelefoner, ét med aktiv støjreduktion og ét med diskretion som hovedfeature.

Trådløse øretelefoner er ved at være et ganske trængt marked. Ud over de sædvanlige audio-spillere på banen, har tech-virksomheder som Google, Microsoft og Apple (samt et hav af små tech-brands) meldt sig på banen.

Faktisk er flere af de store virksomheder, vi traditionelt har forbundet med lyd og billede kommet sent igang. Det gælder blandt andet Panasonic, der dog gør noget ved sagen nu. Firmaet har lanceret to nye sæt trådløse øretelefoner, der kommer til Europa, før de rammer resten af verden.

Annonce:

Topmodellen RZ-S500W har aktiv støjreduktion. Faktisk har den dobbelt aktiv støjreduktion, for Panasonics ’Dual Hybrid’ system bruger både ”feedforward” og ”feedback”-støjreduktion. Støjreduktionssystemet prøver altså både at gætte, hvilken støj, det skal reducere, og gør noget ved den støj, der allerede opfanges af systemet.

Ifølge Panasonic gør det RZ-S500Ws støjreduktion til ”den bedste i modellens prisklasse”. Og netop prisklassen er vigtig her. Panasonic har nemlig ikke valgt at gå efter at blive placeret på den øverste hylde, når det gælder trådløse øretelefoner. Topmodellen koster 169 Euro, eller cirka 1260 kroner, mens den billigere model, RZ-300W, koster 109 Euro – lige over 800 kroner.

Kun 17 millimeter

Både RZ-S500W og RZ-S300W har en mikrofon ombord, som Panasonic beskriver som værende i ”premium”-kvalitet. Mikrofonen er indsat i en særlig holder inde i selve øreproppen, og denne holder skulle gøre den ekstra modstandsdygtig mod vindstøj.

Panasonic RS-S300W

Derudover deler de to modeller muligheden for at bruge virtuelle assistenter. Dog er det kun Google Assistant og Siri, der er understøttet til at begynde med. Vil man bruge Amazons Alexa, må man væbne sig med tålmodighed. Alexa vil blive understøttet, men først via en senere firmware-opdatering.

Der følger naturligvis også en app med, hvor forskellige indstillinger kan justeres. RZ-S500W kan køre i seks timer, før de skal lades op i æsken, der giver i alt 20 timers spilletid. RZ-S300W kan køre i fem timer på en æske-opladning, og har ligeledes 20 timers samlet spilletid. Begge modeller er IPX4-certificerede, hvilket gør dem stænk-resistente. Regn og sved er altså okay, men de kan ikke klare en tur i poolen.

Den billigere RZ-S300W har ingen støjreduktion, men har til gengæld en kraftigt reduceret størrelse. Modellens diameter er kun 17 millimeter. De sidder meget diskret i ørerne, så hvis personlig stil er vigtigere end støjreduktion, er det nok modellen at gå efter. Begge modeller kan købes online nu.

Annonce:
Forrige artikelCES vil køre (næsten) som normalt næste år
Næste artikelTEST: Sonos Arc – Fantastisk Atmos soundbar med trådløs lyd
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.