Forside Nyheder

Se, hvordan ’Westworld’-robotterne kom til live

-

Et af effektfirmaerne bag ’Westworld’ har løftet sløret for, hvordan seriens visuelle effekter – og især robotterne i den – blev til.

Årets sæson af ’Westworld’ var lidt af et effektbrag. Der var skruet godt op for specialeffekterne i et forsøg på blandt andet at omforme Downtown-området i Los Angeles til et dystopisk fremtidsmareridt – noget, der krævede at både Singapore og Valencia i Spanien blev tilføjet som baggrunde.

Det er ingen nyhed for dem, der har set de korte ”bag kulisserne”-videoer, der er tilgængelige for hver episode af serien. Her blev der ofte talt om, hvordan effekterne spillede en større rolle i tredje sæson, end de havde gjort i de to første.

Annonce:

På dette tidspunkt er det nok en god idé at advare mod spoilere – hvis du endnu ikke har set sæsonen, bør du forberede dig på at der i nedenstående kan findes informationer, der afslører noget om handlingen.

Hvor en del af de store effekt-skud i serien blev gennemgået i de føromtalte ”bag kulisserne”-videoer, var der dog en del af de mere gennemgående effekter, der ikke nødvendigvis fik den samme behandling. Det gjaldt blandt andet de mange robotter, der optræder i sæsonen.

Med og uden mennesker

I en video fra DNEG, der stod bag mange af effekterne i serien, er der netop fokuseret på, hvordan seriens robotter er blevet bragt til live. Det gælder blandt andet den robot, som Maeve bruger til at befri den ”perle”, der indeholder hendes data, og robotten, Caleb arbejder sammen med i starten af serien.

Begge robotter spilles af mennesker, der som det så ofte sker i denne tid, har en motion-capture-dragt på, der sidenhen bliver erstattet med computergrafik. Det giver skuespillerne en mulighed for at interagere med en karakter i stedet for at skulle lade som om, de reagerer på noget, der ikke findes i virkeligheden.

Det er dog i sagens natur ikke alle robotterne, der er lavet på den måde. Den gigantiske, ’RoboCop’-inspirerede Delos Riot Control Robot er naturligvis ikke spillet af et menneske, men derimod skabt fra bunden som computergrafik.

Det bliver mere og mere populært at lave den slags korte videoer, der viser de lag, effektfirmaerne arbejder med, når de lægger computerskabte effekter ind i film og tv-serier. Firmaerne bruger det blandt andet til markedsføring af dem selv, men heldigvis kan vi andre også få glæde af det og kigge med i processen blandt nogle af de større produktioner, der kommer ud af Hollywood.

Annonce:
Forrige artikelB&O skal levere lyd til Xbox
Næste artikelSonos: Nu er det store S1/S2 skiftetid
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.