Forside Indhold og distribution Biograf

Danmark viser vejen: Hollywood under pres for ny premierepolitik

-
Foto: Shutterstock.com

Avis: Gode tal fra de danske biografer kan få Hollywood til at frigive nye film udenfor USA tidligere.

De store Hollywood-produktioner bliver udskudt gang på gang her under coronapandemiens hærgen verden over. Her er USA hårdt ramt, og det har fået betydning for årets filmpremierer.

Først blev premieren på Tenet udskudt, derefter Mulan. Begge film skulle have været med til at markere genåbningen af biografer verden over. De to film blev taget ud af premierekalenderen igen, uden at have fået en ny dato.

Annonce:

Filmproduktioner er forsinket grundet corona, og det betyder at andre film og serier endnu mangler at blive færdiggjort. Berørt er eksempelvis produktioner som Star Wars, Avatar 2, Top Gun: Maverick og A Quiet Place 2.

Friske danske og sydkoreanske tal, efter genåbning af biograferne i de lande, kan være med til at skubbe på for at Hollywood ændrer premierepolitik, og sender nye film ud på de markeder de kan. Det skriver den britiske erhvervsavis Financial Times, fortæller Finans og MediaWatch.

For blot en måned siden var det utænkeligt at film skulle få premiere udenfor USA først, andet end måske med nogle få dages forspring i et koordineret premiereforløb. Men nu tales der om at bl.a. tallene fra de danske biografer, som nu er tilbage på 90% af tiden før corona, kan betyde at film sendes til premiere på de biografmarkeder hvor de kan.

Filmstudier som Disney og Warner Bros er nødt til at satse på de udenlandske markeder nu, skriver avisen, og tilføjer at Hollywood-producenterne har bidt mærke i biografstatistikkerne fra både Sydkorea og Danmark.

“Der er sket et skifte i tankegangen hos filmstudierne. Hvis du havde spurgt dem for en måned siden, ville de have sagt: Uden New York og Californien åbne, bliver der ingen premierer på nye storfilm”, fortæller Rich Gelfond, topchef for biografkoncernen Imax til Financial Times, og fortsætter:

“Men mange af filmstudierne er efterhånden kommet til den konklusion, at verden ikke bliver perfekt … så nu vil de prøve at få det bedste ud af situationen, og lade filmene få premiere hvor muligt”.

Det er bl.a. for filmene Tenet og Mulan, hvor det nu overvejes at give dem premiere udenfor USA først, og så kan de komme ud på hjemmemarkedet senere, når det bliver muligt.

 

Annonce:
Forrige artikelKnytnæver kan besvare opkald og tage fotos med Samsungs Galaxy Watch 3
Næste artikelTEST: OnePlus Nord – Ny super Android-telefon i mellemklassen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.