Forside Produkter Mobil

Hvad er Samsungs “mest kraftfulde Galaxy nogensinde?”

-

28. april er Samsung igen klar med nyt, og lover masser af power…men i form af hvad?

Normalt kan vi tech-journalister godt være en smule kyniske. Det er for eksempel ikke usædvanligt at vi udstiller det, når de store techfirmaer af en eller anden grund ikke har kunnet holde på en hemmelighed, og en eller anden større lancering afsløres før tid.

Annonce:

Det er sket flere gange i tilfældet Samsung, men denne gang ser det ud som om, Samsung ler sidst. Firmaet har nemlig inviteret til en produktlancering om to uger, og der er ikke rigtig sluppet hverken billeder eller informationer ud, der kunne indikere, hvad de har tænkt sig at vise frem.

Samsung er ikke bange for at tease det nye produkt. Vi ved, det er et Galaxy-produkt, så det er en eller anden form for mobil eller transportabel enhed. Og derudover skriver Samsung i sin invitation til pressen, at der er tale om en Galaxy med masser af power.

De beskriver ”Den nye Samsung Galaxy” som ”Den mest kraftfulde Galaxy nogensinde”. Men eftersom Galaxy-navnet dækker såvel smartphones som tablets, øretelefoner og smarture, er det ikke lige til at vide, hvad der er tale om.

Laptop, tablet eller phablet?

Vi ved, at Samsung i år planlægger at lancere nye versioner af deres foldbare smartphones, Galaxy Z Fold 3 og Galaxy Z Flip 2 5G (Eller måske kommer den sidstnævnte til at hedde Galaxy Z Flip 3). Det ville i givet fald kun være Z Fold 3, der overhovedet vil have plads til en CPU, det giver mening at omtale som den kraftigste nogensinde.

Men ydelse har aldrig været hovedfeaturen på de foldbare modeller. Det er selvsagt foldbarheden, der er i centrum. Det kunne i princippet også være Galaxy S21 FE (Fan Edition), som Samsung har tænkt sig at annoncere. Men så skulle de ændre konceptet for FE-serien, der er billigere end hovedmodellerne, men leverer en hel del ydelse for pengene.

Nej, der er nok snarere tale om, at Samsung bruger lejligheden til at vise en ny hybrid-tablet frem, der kan krydse over til laptop-segmentet, men stadig bevare Galaxy-navnet. Når dette virker sandsynligt, er det på grund af rapporterne om at Samsung vil lave deres egne ARM-baserede Windows 10-maskiner med grafikchips fra AMD.

Det skulle være Samsungs egen Exynos-SoC med ARM-arkitektur, der driver disse maskiner, og netop ydelsen skulle være i centrum for dem. Det kan dog også være, at den samme chip kommer i en Note-phablet, eftersom det ikke bliver før 2022, denne serie afgår ved døden. Måske prøver Samsung ligefrem at puste liv i Note-navnet igen på denne måde.

På den anden side kunne siden af “kuben” på billedet, der følger med invitationen, godt ligne en laptopskærm i mørket. Microsoft har også tidligere benyttet sig af lignende æstetik i markedsføringen af Windows. Men alt dette er blot spekulation. Vi ved først, hvad der er faktuelt om 14 dage, d. 28. april.

Annonce:
Forrige artikelMINITEST: Sennheiser HD250BT – En ny reference i prisklassen!
Næste artikelBeosound Emerge er en slank WiFi-højttaler
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.