Forside Baggrund

Ny Sonos Beam får Dolby Atmos og DTS Digital Surround Sound

-

Sonos er klar med 2. generation af deres Sonos Beam mini soundbar, og nu har den både eARC, Dolby Atmos og DTS Digital Surround Sound – Den lille er blevet voksen.

Den 14. september introducerer Sonos den nye Beam Gen 2. Det er en opdateret version af den populære soundbar Beam, som vil understøtte både Dolby Atmos, nye hi-fi muligheder fra Amazon Music og senere på året også Ultra HD via Amazon Music samt DTS Digital Surround Sound.

Annonce:

 

Lidt over 3 år efter 1. generation af Sonos Beam blev introduceret, er har Sonos givet den en stor overhaling, så den på mange områder kan det samme som sin storebror Sonos ARC. Du har fået eARC så du kan bruge den til HD lyd, og Dolby Atmos, og Sonos lover allerede nu HD streaming fra bl.e.a Amazon Music senere på året.

“Vi arbejder med begrebet ‘Hollywood derhjemme’ som en drivkraft, og Beam har haft en nøglerolle som vores bedst sælgende soundbar,” siger Patrick Spence, Sonos CEO. “Vi har gennem årene samlet en kolossal viden om lytning og hjemmebiografer, og på den baggrund kan vi give Beam nye funktioner, en væsentligt bedre lyd og samtidig bevare den kompakte størrelse.” 

 

Her er de understøttede lydformater

Sonos Beam Gen 2 understøtter Stereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (Dolby Digital Plus), Dolby Atmos*, Dolby TrueHD*, Dolby Atmos (True HD)*, Multichannel PCM* og Dolby Multichannel PCM*

(*HDMI eARC forbindelse påkrævet)

Ligesom foregængeren kan du bruge Sonos Beam Gen 2 sammen med baghøjttalere og Sonos SUB, hvis du ønsker den fulde glæde af surround. Men Beam Gen 2 kan også selv skabe en virtuel surround oplevelse.

 

Trueplay og bedre understøttelse af tale

Sonos har udover eARC og Atmos også kælet for bedre Trueplay og klarere tale – En funktionalitet vi i Danmark kan glæde os over, især når DR sender serier optaget med en badesvamp som mikrofon.

Ligesom alle andre Sonos-produkter er den nye Beam fintunet med input fra Sonos Soundboard – en nøje sammensat ekspertgruppe fra film- og musikbranchen. Trueplay-funktionen måler og tilpasser desuden højttalerens lyd og indstiller den optimalt i forhold til det dimensioner og indretning i det enkelte rum. Beam kan både placeres foran et stående TV eller monteres på væggen med et vægbeslag. Beam styres via Sonos-appen, TV-fjernbetjeningen, en stemmeassistent, Apple AirPlay 2, musiktjenesteapps mm. Den kan anvendes alene eller f.eks. udvides med en subwoofer og et sæt baghøjttalere for at opnå en endnu mere omsluttende lydoplevelse.

Nightmode har også fået en omgang, så du stadig får en dyb lyd selvom du spiller lavt for ikke at vække de andre i husstanden.

 

Nyt grilldesign

Sonos har bibeholdt designet fra Gen 1, men har ændret fundamentalt i grilldesignet i forhold til Gen 2. Hvor det nye look minder mere om Sonons ARCs grill.

Vi regner med at få Sonos Beam Gen 2. til test senere på efteråret, og glæder os til at høre den sammenlignet med 1. generation og Sonos ARC.

 

Nye tjenester og lydformater

Senere på året vil Sonos på udvalgte markeder understøtte Amazon Music’s Ultra High Definition-lyd, hvilket giver mulighed for at afspille lyd på op til 24 bit/48 kHz på Sonos-højttalere, samt Dolby Atmos Music, et omsluttende lydformat, der flytter grænserne for traditionelle studieindspilninger med en meget høj detaljeringsgrad i musikken. Ultra HD bliver tilgængelig for Amazon Music Unlimited-kunder og vil kunne høres på nyere S2-enheder ( ikke Play:1, Play:3, Playbase og Playbar), mens Dolby Atmos Music vil kunne høres på Arc og Beam (Gen 2). Sonos vil senere på året også understøtte afkodning af DTS digital surroundsound via S2-platformen på Playbar, Playbase, Amp, begge generationer af Beam og Arc.

Pris og levering

Beam Gen 2 kan forudbestilles fra 14. september og vil være tilgængelig fra 5. oktober. Prisen vil ligge på 3.749,-.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.