Forside CES CES 2022

Antennerne retter sig selv ind efter dig på denne router

-
TP-Link Archer AXE200 Omni (Foto: TP-Link)

De fire antenner på TP-Links nye router kan danse rundt, så din WiFi-forbindelse hele tiden er optimal.

Er der noget mere irriterende end at være i tvivl om, hvorvidt ens router er placeret optimalt? Blandt Rec-læserne er der helt sikkert en del, der går i dybden med at måle sende/modtage-styrke på diverse placeringer i hjemmet m.v. Men mange ville nok også bare ønske, at optimeringen kunne ske automatisk.

Med den nye Archer AXE200 Omni-router som TP-Link netop har annonceret på CES, ser det dog ud som om, vi er kommet et stykke ad vejen. Nærværende skribent vil lade det være op til eksperterne om der er tale om en gimmick eller om AXE200-routerens hovedfeature rent faktisk kan gøre en forskel. Men hovedfeaturen er uanset hvad ganske speciel.

Annonce:

Antennerne på AXE200 Omni kan nemlig automatisk orientere sig efter de enheder, der skal forbindes til routeren. De fire antenner har små motorer indbygget, der gør det muligt at dreje og bøje dem efter, hvad der nu er mest optimalt.

De dansende antenner på Archer AXE200 Omni (Foto/animation: TP-Link)

Selvom routeren nok mest er beregnet til at blive sat op med en antennekonfiguration, der er baseret på de WiFi-enheder i hjemmet, der har faste placeringer, er der i princippet intet i vejen for, at antennerne kan rette sig ind kontinuérligt.

Verdens hurtigste 6E-router

Med andre ord burde du ifølge TP-Links egen beskrivelse kunne gå rundt i hjemmet med en laptop og se antennerne dreje sig efter, hvor du er, for at sikre den bedste forbindelse til maskinen. Det står dog ikke helt klart, hvordan AXE200 Omni vælger at prioritere, hvilken enhed, der skal have bedst forbindelse, hvis du som de fleste har en hel del WiFi-dimser i hjemmet.

Ud over de dansende antenner kan AXE200 Omni prale af at være en WiFi 6E-router, der kan operere i tre bånd, inklusive 6GHz. Det skulle ifølge TP-Link selv give en samlet båndbredde-ydelse på 10 Gbit/s.

TP-Link siger, at AXE300 er verdens p.t. hurtigste WiFi 6E-router. (Foto: TP-Link)

Hvis det ikke er hurtigt nok, vil TP-Link nok foreslå, at du kigger nærmere på AXE300-modellen, som også netop er blevet annonceret. Den er også en WiFi 6E-router, der kan slippe op til 16 Gbit/s igennem, og opnår bl.a. dette ved at gøre fire forskellige bånd tilgængelige: 2,4 GHz, to 5 GHz-bånd og et 6 GHz-bånd.

Ifølge TP-link er AXE300 den hurtigste WiFi 6E-router på markedet lige nu, men vi får se hvor længe, de kan holde fast i den titel. Dansk pris og tilgængelighedsdato følger senere.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Forrige artikelFind tegnebogen med en kreditkort-“AirTag”
Næste artikelIntel vil give PC-brugere (en slags) adgang til Apples iMessage
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.