Forside * Nyheder

Panasonic lancerer nyt OLED TV flagskib LZ2000

-
Panasonic TX-77LZ2000E

Panasonics premium OLED TV kommer i år i størrelserne 55″, 65″ og 77″

Selvom Panasonic, som de fleste andre producenter af OLED TV, får panelerne fra LG Display, så gør de ekstra ud af den elektronik som leverer billederne til skærmen samt tuning og kalibrering.

I år bliver ingen undtagelse. Panasonics nye premium OLED TV flagskib, model LZ200, kommer med label ‘Tuned in Hollywood’ og forbedringer i mellem lysstyrke.

Annonce:

Der er nye funktioner for gaming inkl. ‘Game Control Board’, automatisk detektering af NVIDIA GPU, forbedring på latency (forsinkelse) for 60Hz gaming og HDMI 2.1 understøttelse.

Der er også forbedringer på optimering af skærmens farvetemperatur i forhold til det omgivende lys samt forbedring på AI (kunstig intelligens) med billedeoptimering også overfor eksterne kilder.

Ny indbygget soundbar er ‘Tuned by Technics’ og byder på mere projekteret lyd. Nu suppleres det højttalerenheder som skyder lyden opad for Dolby Atmos med højttalerenheder som skyder lyd i til siderne, for et bredere lydbillede.

Panasonic fortæller at det med at have flere højttalerenheder, som kan sende lyd ud i forskellige retninger, også åbner for at TV’et kan tilpasse lyden til rummet.

 

Ved pinpoint kan lyden projekteres i en vinkel ud i rummet

 

TV’et kommer med en menu hvor man nemt selv kan tilpasse lyden til rummet, og der er valg mellem tre lydscener:

  • Pinpoint mode, hvor lyden dirigeres til et bestemt punkt i rummet
  • Area mode, hvor lyden sendes til et bestemt område i rummet
  • Spot mode, hvor lyden er bedst i et sweetspot, men andre kan høre lyden

Panasonic fortæller at disse scener kan hjælpe børnefamilier, hvor børnene sover inde ved siden af, mens en eller flere af forældrene gerne vil se TV eller film. Så kan TV’et sørge for at lyden høres mindre inde ved børnene.

På billedsiden understøttes forskellige HDR-formater inkl. Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive og HLG Photo for gengivelse af fotos med ekstra dybde.

LZ2000 kommer med Panasonics seneste smart-tv ‘My Home Screen 7.0’

 

Game Control Board

 

Game Control Board

Til gamere er der en ny funktion som kaldes ‘Game Control Board’. Det er en menu med valg og indstillinger for spil, som kan kaldes frem på skærmen uden at forlade spillet.

Indholdet af Game Control Board er:

  • Information – viser info om spillet som frame rate, HDR metadata og chroma sub-sampling.
  • Dark Visibility Enhancer – lidt en snyde mode, som giver mulighed for at skrue op for lydet i de mørke områder af skærmen, så kan lettere kan spotte fjender som gemmer sig i ly af mørket
  • HDR Tonemap – viser indstillinger for HDR tone-mapping settings med mulighed for at slå det fra hvis spilconsollen selv styrer det. Der er også mulighed for at TV’et laver tonemapping dynamisk, scene for scene.
  • Input Lag and VRR – viser Input Lag (forsinkelse) og VRR (Variable Refresh Rate).
  • Viewing Mode – Mulighed for at skifte mellem forskellige ‘viewing modes’ og med det samme se efffekten på skærmen.

En anden nyhed på gaming-fronten er ‘SPD Auto Game Mode, som er automatisk detektering af NVIDIA GPUs som understøtter HDMI 2.1 4K HFR/VRR, som eksempelvis NVidia RTX30. Her kan LZ2000 automatisk optimere input lag og VRR.

Input lag (forsinkelse) for spil med 60 Hz billedfrekvens er også reduceret i de nye TV.

 

Panasonic TX-77LZ2000E

 

Pris og tilgængelighed

Panasonic LZ2000 kommer i størrelserne 55″, 65″ og 77″. Sidstnævnte kalder de ‘Master OLED Pro – Cinema Size’.

  • 65” & 55” lanceres i juni eller juli
  • 77” lanceres i august

Priserne er ikke fastlagt endnu.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.