Forside Baggrund

Slip for Borgerservice: Nu kan man hjælpe andre igang med MitID

-

Nye funktioner i MitID app gør det muligt at hjælpe pårørende med at få MitID

Med nye funktioner i MitID-appen kan man nu få MitID direkte i MitID app. Samtidig bliver det nu muligt at hjælpe pårørende, venner og bekendte med at få MitID via din smartphone. Nyhederne skal gerne spare mange for en tur i Borgerservice, når de skal have MitID.

Annonce:

Er man blandt dem, der skal opdatere sine ID-oplysninger, før man kan få MitID, har man indtil nu både skullet være i besiddelse af NemID nøgleapp, et gyldigt, dansk pas, og en telefon, der kan scanne passet for at få MitID hjemmefra. Ellers måtte man en tur i Borgerservice.

Fra i dag betyder en ny opdatering i MitID appen, at man kan opdatere ID-oplysningerne og oprette MitID direkte i MitID app med sit pas. Og man kan nu også hjælpe andre med at få MitID.

Kender du en, som endnu ikke har fået MitID, og som ikke selv har en telefon, der kan scanne pas, kan du nu hjælpe dem med at få MitID via din egen telefon og MitID app.

For at kunne benytte den nye mulighed kræver det, at den du hjælper, har et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Efter oprettelsen skal den, du hjælper, blot aktivere MitID appen på sin egen telefon. Ingen personlige oplysninger bliver gemt eller lagret på den telefon, man har lånt.

De nye mulighed er et supplement til de øvrige muligheder. Man kan fortsat få MitID ved at logge på sin net- og mobilbank eller via MitID.dk. Man kan også stadig opdatere sine ID-oplysninger med NemID nøgleapp. Har man ikke et gyldigt pas, og er blevet bedt om at opdatere sine ID- oplysninger, skal man fortsat bestille tid i Borgerservice.

 

Flere opdateringer på vej

Hen over sommeren og ud på efteråret kommer der endnu flere opdateringer i MitID app, så det også bliver muligt at bestille og aktivere fx MitID kodeviser og kodeoplæser direkte fra MitID app.

På sigt bliver det også muligt at få MitID i MitID app med udenlandske pas og Schengen ID-kort med chip. Datoerne vil løbende blive meldt ud på MitID.dk.

 


Hvis MitID oprettes via en andens telefon:

Sådan får man MitID i appen

Med MitID stilles der høje krav til, at man kan bekræfte, hvem man er, når man skal have MitID. Det kan MitID appen nu hjælpe med – så længe du også har et pas. Sådan får du MitID i appen:

  1. Find den nye funktion på forsiden af MitID app via indstillingerne under menupunktet “Opret MitID”.
  2. Scan koden og aflæs chippen i dit pas
  3. Scan herefter dit ansigt, så det kan sammenlignes med dit pasfoto
  4. MitID appen genererer nu et såkaldt 3D FaceScan, og hvis resultatet af denne sammenligning er tilfredsstillende, bekræfter appen din identitet, så du kan oprette MitID direkte i appen
  5. Herefter er du klar til at bruge MitID.

Alle oplysninger behandles krypteret, og MitID-appen gemmer hverken data læst fra passet eller fra ansigtsscanningen. Teknologien bag ansigtssammenligningen er den samme, som man kender fra lufthavnenes automatiske paskontrol.

Skal du hjælpe en pårørende med at få MitID via din MitID app, skal I igennem samme trin – blot med din pårørendes pas og ved at scanne din pårørendes ansigt.

Det skal du bruge

Du skal bruge:

  • et dansk, grønlandsk eller færøsk pas
  • en telefon, der kan scanne pas. Det vil sige en iPhone 7 eller opefter eller en nyere Android-telefon. Det behøver ikke være din egen telefon, men kan også være en pårørendes.

Når passet er scannet, og MitID er oprettet, kan MitID app efterfølgende installeres på de fleste telefoner også af lidt ældre dato. På iPhone skal styresystemet blot være opdateret til mindst iOS 12 for at kunne køre MitID app, hvilket svarer til iPhone 5S og frem; på Android skal styresystemet være mindst version 7. Gå evt. ind i telefonens indstillinger for at se version.

Det vil altså sige, at det ikke nødvendigvis behøver at være samme telefon, som man bruger til at scanne pas og til at køre MitID appen på efterfølgende.

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen

 

Annonce:
Forrige artikelHer er Apples M2-detaljer
Næste artikel3LikeHome udvider data-grænserne i EU, UK m.fl.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.