Forside Produkter Mobil

Ny undersøgelse: 5G rundede en milliard brugere i 2022  

-

5G nåede en stor milepæl, da 5G-netværket rundede en milliard brugere i 2022. Samtidig er TikTok ved at hale ind på Youtube i forhold til videotrafik blandt flere europæiske netværksoperatører. Det viser en helt ny udgave af Ericssons Mobility Report.

En af de helt store effekter af 5G-teknologiens fremmarch er forbruget af data. Gennem de seneste to år er brugen af mobildata på verdensplan fordoblet. Det viser Ericssons seneste Mobility Report, der tager temperaturen på udbredelsen af mobilteknologier globalt.

Annonce:

Rapporten viser samtidig, at det gennemsnitlige dataforbrug af 5G pr. smartphone er 15 GB pr. måned ved udgangen af 2022. Ved udgangen af 2023 ventes dette at stige til 19 GB pr. måned, hvor det  i 2028 ventes at runde hele 50 GB pr. måned.

Et andet parameter, som fortsat skaber stor vækst i global datatrafik, er de såkaldte IoT-enheder (internet of things enheder). Disse enheder kan være alt fra husholdningsapparater og stemmeassistenter til smarte pacemakere og selvkørende biler. I dag findes der omkring 13 milliarder IoT-enheder verden over, men dette tal forventes  allerede om fem år at være steget til 35 milliarder enheder.

‘’5G-teknologien er den hurtigst voksende mobilteknologi til dato. Men det er vigtigt at huske, at 5G er mere end blot hurtigere smartphones. 5G-netværk vil nemlig spille en afgørende rolle for fremtidens infrastruktur, også i  Danmark, der har en ambition om at være et digitalt foregangsland,’’ fortæller Niclas Backlund, Ericssons danske landechef i en pressemeddelelse til recordere.dk, og tilføjer:

“Vi er nået langt med 5G og vi er stolte af, at vi i 2022 har fået implementeret 5G i Grønland, hvor 5G-netværket bliver afgørende for øernes digitale infrastruktur, idet det stort set er umuligt at nedgrave fiberkabler.’’

(Foto: TikTok)

TikTok haler ind på Youtube

Rapporten viser også, at TikTok og Youtube udgør stort set den samme andel videotrafik på tværs af fire europæiske netværksoperatører, som Ericsson har undersøgt. Det skal ses i lyset af, at Youtube blev grundlagt tilbage i 2007, mens TikTok i sin nuværende form først blev introduceret i Europa i 2017.

 

Udbygning af mobilnetværk skal ikke øge energiforbruget

Modernisering af mobilnetværket spiller en central rolle for ikke at øge energiforbruget i takt  med, at brugen af mobildata stiger. De nye netværk er det første vigtigt skridt i retningen mod at reducere energiforbruget i den digitale infrastruktur, hvilket bliver centralt for telekommunikationsindustrien de kommende år.

“I takt med udrulningen af 5G er det afgørende at teknologien muliggør mere energieffektive netværk. På den måde er 5G nødvendigt for at knække energiforbruget, uden at vi skal tage et skridt tilbage rent teknologisk,” afslutter Niclas Backlund.

Læs mere om undersøgelsen i ‘Ericsson Mobility Report 2022’ her

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.