Forside Nyheder

LG og Samsung tester ny blå PHOLED teknologi til OLED-skærme

-

LG Display og Samsung Display evaluerer begge en ny type blå PHOLED, som ifølge hovedleverandøren kan forbedre effektiviteten og ydeevnen markant i fremtidige OLED-skærme.

PHOLED står for fosforescerende OLED og adskiller sig fra den nuværende fluorescerende OLED-teknologi, der anvendes til at skabe røde og grønne farver i OLED-skærme, herunder TV-skærme.

Universal Display (UDC) er på vej til at blive den første leverandør af fosforiserende blå PHOLED, efter flere års forskning og patenter på området. Mike Hack, Vice President for Universal Display, har udtalt, at de planlægger at masseproducere blå PHOLED fra 2024, og at dette kan øge lyseffektiviteten i OLED-skærme med op til 4 gange.

Annonce:

Hvordan dette store spring i lyseffektivitet kan oversættes til ydeevne eller omkostningsbesparelser i OLED-skærme, afhænger af OLED-teknologien. LG producerer WOLED med flere lag af OLED-farver, mens Samsung Display producerer QD-OLED med fluorescerende blå i alle pixels, hvor lyset så omdannes til hhv. rød og grøn i to subpixels vha. ‘quantum dots’.

Det er endnu ikke bekræftet, om blå PHOLED vil være klar til forbruger OLED TV i 2024, da tidspunktet for lancering afhænger af LG Display, Samsung Display og andre panelproducenter. De to sydkoreanske aktører er i øjeblikket ved at evaluere blå PHOLED, ifølge Universal Display.

Mike Hack har udtalt, at den specifikke applikationsplan vil blive bestemt af kunderne Samsung Display og LG Display, og at Universal Display planlægger at levere blå PHOLED til deres kunder til en rimelig pris.

Annonce:
Forrige artikelRapport: Apple arbejder på at skifte til OLED skærme
Næste artikelEr dette Googles nye foldbare Pixel?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.