Forside Nyheder

Halvtomme ordrebøger hos de danske TV-Produktionsselskaber

-

I en tid præget af usikkerhed og nedgang står tv-branchen over for den værste krise i mange år. Produktionsselskaberne lider under halvtomme ordrebøger, og jobusikkerheden blandt de ansatte har nået alarmerende niveauer.

Ifølge en nylig rundspørge blandt medlemmerne i Dansk Journalistforbund, der arbejder i tv-branchen, overvejer mere end halvdelen af de ansatte at forlade branchen. Det skriver journalisten.dk.

Det er ikke, fordi de ansatte ikke elsker deres job. Tværtimod er forholdene i branchen blevet så usikre, at mange er tvunget til at overveje deres fremtid. Henrik Bjerring fra bestyrelsen i Film&TVGruppen, der står bag undersøgelsen, forklarer: ”De kan godt lide deres job, men forholdene i branchen er så usikre, at mange stopper eller overvejer at gøre det.”

Annonce:

Det store flertal af ansatte i tv-branchen er ansat på korte kontrakter i private tv-produktionsselskaber, der producerer programmer til tv-kanaler som DR, TV 2 og Discovery Networks. Kun 28 procent af de ansatte i undersøgelsen er fastansatte.

Men det er ikke kun jobusikkerheden, der plager tv-branchen. Tv-folkene oplever også en række uheldige begivenheder, der kun forværrer situationen. Krisen skyldes primært, at tv-kanalerne og streamingtjenesterne har skruet ned for aktiviteten, hvilket har resulteret i en øjeblikkelig nedgang i produktionen og mangel på nye ordrer. Det er som et harmonikasammenstød, der har forårsaget fyringsrunder og stagnation i produktionsmiljøet.

Selv store tv-kanaler som DR og TV 2 mærker konsekvenserne af krisen. DR har skåret 20 procent af budgettet til tv-produktioner i 2022 sammenlignet med året før, og TV 2 har valgt at fokusere på færre titler, men med større produktioner, forklarer Dorthe Thirstrup, indholdschef for TV 2’s kanaler.

Krisen har allerede krævet sine første ofre. I slutningen af april gik produktionsselskabet Impact TV konkurs, hvilket medførte tabet af 40 ansatte. Senere fulgte produktionsselskabet Frontier Film, der blandt andet stod bag de tre første Pyrus-julekalendere, efter med en konkursbegæring.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.