Forside Indhold og distribution Film

Ny trailer: Sjette sæson af Black Mirror lander 15. juni

-
(Foto: Netflix)

Fem nye ’film’ med temaer lige fra rumfarts-psykoser til dæmon-besættelser fra Charlie Brookers vilde fantasi er klar om to uger.

Der er dem, der synes at Netflix-kataloget efterhånden er lidt en blandet landhandel. Men en af de bedste grunde til at holde fast i abonnementet er Black Mirror. Seriens forudsigelser og debatskabende vinkler på vores teknologiske virkelighed er enere Netflix’ stærkeste trumfkort.

Men vi har ventet længe på den nye sæson, der får premiere 15. juni. Det er fire år siden, den seneste sæson landede. Charlie Brooker, der hovedskribent på serien, mente at det var for svært at skabe en skræmmende, fiktiv virkelighed i de fire år, fordi den ikke-fiktive virkelighed allerede var temmelig skræmmende.

Annonce:

Det var blandt andet Corona-pandemien, Trump-administrationen i USA, Storbritanniens udtræden af EU, klimaforandringerne, samt de sociale medie-platformes voksende magt, som Brooker lagde til grund for at han ikke havde noget at skrive om.

Netflix dukker op under navnet ‘Streamberry’ i den nye sæson af Black Mirror (Foto: Netflix)

Af samme grund har Brooker i den nye sæson kastet sig over klassiske science fiction-temaer, som han og producenterne ellers havde forsvoret, de nogensinde ville putte ind i serien. Dette til trods har Brooker udtalt med stor selvsikkerhed, at den nye sæson ”er den mest uforudsigelige” til dato.

Bredt emnevalg

I forbindelse med annonceringen af premieredatoen har Netflix også sluppet den første, rigtige trailer ud. I den kan man blandt andet se at der er en hel del stjerner på rollelisten. Aaron Paul fra ’Breaking Bad’ og ’Westworld’ spiller hovedrollen i et af afsnittene, og Salma Hayek, Josh Hartnett, Kate Mara, Rory Culkin, Michael Cena, og mange flere genkendelige skuespillere dukker op i traileren.

Det er tydeligt, at Brooker har en holdning til de førnævnte platforme, og har tænkt sig at give dem et skud satirisk kritik. Han er ikke engang bange for at vende blikket indad, ser det ud til, eftersom Netflix dukker op i form af en streamingtjeneste ved navn Streamberry, hvor Salma Hayek spiller sig selv i hvad der tilsyneladende er en true crime-dokumentar om det pågældende afsnits hovedperson.

Derudover ser det ud som om de fem nye afsnit (eller film, som de kaldes i traileren), håndterer emner som psykiske problemer under rumfart, en dæmon-besættelse, der muligvis er mere teknologisk end spirituel, og der er endda et glimt af, hvad der ligner et fascistisk stormøde i Storbritannien.

De fem nye afsnit hedder ’Joan is Awful’, ’Loch Henry’, ’Beyond the Sea’, ’Mazey Day’, og ’Demon 79’. Den sidste ’film’ præsenteres af noget, der hedder ’Red Mirror’, måske skal den ses som værende tematisk anderledes end de fire andre. Hvordan det hænger sammen finder vi ud af 15. juni, hvor hele den sjette sæson af ’Black Mirror’ lander på Netflix.

Annonce:
Forrige artikelDen 10 år gamle Chromecast lægges i graven
Næste artikelNorlys udvider sit streaming tv-tilbud til alle
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.