Forside * Nyheder

YouSee: Dansk musik er i en guldalder

-

YouSee Musik har offentliggjort deres liste over de mest afspillede danske kunstnere i 2023, og dansk musik har det godt

Musiktjenestens lister over de mest spillede viser en dynamisk dansk musikscene med både nye og veletablerede navne. Baseret på streamingdata fra YouSee Musik, en af Danmarks førende streamingtjenester med næsten en halv million brugere, fremhæves de populære kunstnere.

På toppen af listen troner Tobias Rahim, der i de seneste år har domineret de danske playlister. Overraskende nok er Kim Larsen, trods hans bortgang, nummer to, hvilket understreger hans vedvarende kultstatus i Danmark, understøttet af hans omfattende musikalske arv.

Annonce:

Listen byder også på børnesangsduoen Popsi og Krelle, kendt for deres godnatsange, som har været en stor hjælp for danske familier i 2023. Denne liste over mest streamede danske kunstnere illustrerer danskernes varierede musiksmag, hvor både nyt og gammelt bliver værdsat.

“Alt i alt er listen over de mest afspillede danske kunstnere i 2023 en spændende blanding af nye og etablerede kunstnere, der viser, at den danske musikscene fortsat er fyldt med talent og potentiale. Og så har vi tydeligvis også en musikalsk kulturarv som stadig fylder på manges playlister”, fortæller YouSee’s musikredaktør Pelle Svindborg i en udmelding og fortsætter:

“Som en musiktjeneste med bopæl i Danmark og som hver dag bruges af hundredtusindvis af danskere betyder dansk musik rigtig meget for os. Hos YouSee Musik arbejder vi altid på at fremme den danske musikscene og bringe den tættere på brugerne”

 

Top 10 over mest streamede danske kunstnere hos YouSee Musik

  1. Tobias Rahim
  2. Kim Larsen
  3. Rasmus Seebach
  4. The Minds Of 99
  5. Andreas Odbjerg
  6. Lukas Graham
  7. Christopher
  8. Popsi og Krelle
  9. Artigeardit
  10. Gilli

Top 10 over mest streamede numre fra danske kunstnere hos YouSee Musik

  1. Flyvende Faduma, Tobias Rahim
  2. STOR MAND, Tobias Rahim
  3. Juice, Blæst
  4. Mucki Bar, Tobias Rahim
  5. hjem fra fabrikken, Andreas Odbjerg
  6. Terrier, Ida Laurberg
  7. Oh My God, Saint clara
  8. Dronning Af Månen, Pil
  9. Føles Godt, URO
  10. House On Fire, Jonah Blacksmith

 

Danske kunstnere slår de internationale: “Dansk musik er i en guldalder”

Tager man de internationale briller på, så er de danske kunstnere stadigvæk dominerende. Således viser YouSee Musiks Top 20 over alle mest streamede kunstnere, at selvom Ed Sheeran og Tayler Swift får kæmpet sig op i top 5, så har 16 ud 20 kunstnere vores rødbedefarvede pas.

“Engang imellem genopstår debatten om hvorvidt udenlandsk – og særligt amerikansk musik – fylder for meget og ligefrem udkonkurrerer dansk musik. Det tror jeg ikke, vi skal være bange for. Dansk musik er i en guldalder – både hvad angår kvalitet og popularitet. Og en stor portion af dem lykkes med det på dansk”, slutter Pelle Svindborg.

Top 20 over mest streamede kunstnere hos YouSee Musik

  1. Tobias Rahim
  2. Ed Sheeran
  3. Kim Larsen
  4. Rasmus Seebach
  5. Taylor Swift
  6. The Minds Of 99
  7. Andreas Odbjerg
  8. Lukas Graham
  9. Christopher
  10. Popsi og Krelle
  11. Artigeardit
  12. Gilli
  13. The Weeknd
  14. Gobs
  15. Nik & Jay
  16. KESI
  17. Lamin
  18. Miley Cyrus
  19. Blæst
  20. Medina

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.