Forside CES CES 2017

Hands-on med Xiaomis kantløse telefon

-

Tendensen indenfor smartphones går mod mindre og mindre kant.

Ikke i nogen overført betydning – tværtimod går rygterne, at de næste flagskibsmodelzler fra Apple og Samsung begge har skærm helt ud til kanten.

Annonce:

I Kina har man dog kunnet købe sådan en telefon i flere måneder, og tilbage i oktober sad vi på Recordere-redaktionen og lod mundvandet løbe over den. Det er ’Kinas Apple’, Xiaomi, der dengang lancerede Mi Mix, der ganske vist har lidt kant i bunden, men ellers stort set har skærm hele vejen rundt på forsiden.

Så selv om man ikke kan få den i Danmark, kunne vi ikke lade være med at gå forbi Xiaomis stand og se, hvordan sådan en fætter rent faktisk føles i brug.

Og lad os bare sige, at det da ganske vist er imponerende med skærmen, der på tre af de fire ledder går helt ud til kanten. Men problemet er, at det er en ret stor skærm.

Mi Mix’ skærm er 6,4 tommer stor, så den hører hjemme i phablet-kategorien. Selv, når skærmens andel af fronten er så stor som den er på Mi Mix, og der ikke er brugt plads på topkant, er 6,4 tommer altså ret meget. Tilmed er opløsningen kun en anelse større end 1080p (1080 x 2040), så pixeldensiteten er ikke kolossal

Samtidig er Mi Mix lidt af en tyksak (i hvert fald for en 2016-telefon), for den er næsten 8 mm tyk. Og det betyder, at den er svær – for ikke at sige umulig – at håndtere med en enkelt hånd. Der skal til to hænder til, også selvom man prøver alle mulige krumspring med fingrene.

Problemet er, at Mi Mix samtidig ikke rigtig er designet som en phablet. Man forventer lidt, at man skal kunne håndtere den med en enkelt hånd (hvilket f.eks. fingeraftrykslæseren bagpå også indikerer). Men det er altså ret svært – og Recorderes udsendte har mellemstørrelse hænder med nogle ret lange fingre (i den bogstavelige forstand).

Og så lider Mi Mix også af det problem, at dens eneste egentlig fordel er skærmen, der går ud til kanten. Ellers er det bare en relativ standard-agtig Android-telefon, og Xiaomis version af Android er tilmed ret kedelig i brug.

Så vi går nok ikke glip af så meget, når vi ikke kan købe telefonen i Danmark. Til gengæld kan vi glæde os til de kantløse telefoner i 2017. For det ser altså ret pænt ud.

Sharp var i øvrigt de første, der var på banen med et lignende design tilbage i 2014.

Annonce:
Forrige artikelLibratone vinder pris på CES
Næste artikelHands-On: Her er den smartbrille, Google skulle have lavet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.