Forside Nyheder

Vilde rygter om iPhone X, 7 og nye MacBooks på Reddit

-
Mock-up: Benjamin Geskin / iDropNews

Det sociale diskussions-site Reddit er netop blevet hjemsted for en ordentlig flok Apple-rygter.

Rygterne er blevet lagt op under brugernavnet Foxconninsider, der angiveligt skulle dække over tre mennesker med tætte forbindelser til Hon Hai, der er det oprindelige navn bag Foxconn.

Foxconn er som bekendt en af Apples hovedpartnere, når det gælder produktion af hardware, herunder iPhones.

 

iPhone X

Foxconninsider-holdet omtaler blandt andet den kommende luksus-iPhone som iPhone X og ikke iPhone 8, sådan som mange ellers kalder den.

De bekræfter samtidig rygterne om, at produktionen af den er blevet forsinket, og at kameraet bagpå bliver vendt 90 grader i forhold til nu (dobbeltkameraet på iPhone 7s plus).

I det hele taget skulle Benjamin Geskins mock-ups som vist ovenfor være tættest på det endelige design – med en enkelt undtagelse.

Rygtesmedene sår nemlig samtidigt tvivl om tidligere rygter, der er kommet frem om fingeraftrykslæseren på det nye iPhone-design. De siger, at de ikke har set designs, hvor Touch ID sidder bagpå, men siger samtidigt, at den ikke sidder under skærmen, sådan som andre rygter har spået. Apple kunne angiveligt ikke få det sidste til at virke ordentligt og måtte droppe denne designfeature. Det er på linje med, hvad vi tidligere har hørt.

I den forbindelse er det også interessant, at Foxconninsider siger, at den største reduktion af kanten på den nye iPhone – netop det, der skulle være hoved-salgsargumentet for den nye telefon – sker i højden. Det kunne tyde på, at Apple vil forsøge at presse en Touch ID-læser ind på fronten, og at der derfor stadig kommer til at være noget kant f.eks. i bunden.

Når det gælder biometrisk sikkerhed, så forventer Foxconninsider også, at der kommer irislæser og ansigtsgenkendelse ind via frontkameraet.

Overordnet set mener Foxconninsider at vide, at iPhone X ligner en tyndere udgave af iPhone 7 men lavet i glas for at ”muliggøre trådløs opladning” – hvilket også er i tråd med tidligere rygter.

I forhold til iPhone 7S, så vil den ikke være lavet i glas, men i stedet i aluminium, og vil derfor heller ikke have mulighed for trådløs opladning.

 

MacBooks og Siri-højttaler

Foxconninsider har også nyt om kommende Macbooks. Angiveligt vil Apple opdatere alle deres laptops i løbet af 2017, og MacBook Air er på vej ud. Rygtesmedene kunne også afkræfte, at der skulle komme andre touch-skærme i Mac-computere end Touchbar på MacBook Pro, i hvert fald de næste 18 måneder.

Rent designmæssigt kan der dog ske lidt, eftersom Apple angiveligt både har testet en tilbagevenden til hvid og sort, hvoraf den sidste har mere glas ombord og er mere på linje med iPhone,  rent designmæssigt.

Endelig har Foxconninsider også haft kig på den Siri-højttaler, der formentlig vil blive afsløret senere mandag dansk tid ved åbningen af WWDC. Den skulle tilsyneladende ligne en lille Mac Pro og være baseret på A9-chippen. Men det får vi mere at vide om kl. 19 dansk tid.

Og hvorfor skulle man så stole på Foxconninsider? Angiveligt har de tre lækkere bevist deres identitet overfor Redditorer (moderatorerne på Reddit). De synes også at vide en masse om, hvordan KGI Securities og Ming-Chi Kuo (der ofte citeres her på siden) får fat i sine ofte pålidelige informationer.

Det sker via et ”distribueret netværk”, hvor spioner simpelthen sælger disse rygter for penge. Foxconn-folkene siger, at de kun tjener omkring 4000 kroner om måneden, og selvom der er billigt i Kina, er det stadig så lidt, at det kan være motiverende at sælge lidt informationer ved siden af.

 

Annonce