Forside Nyheder

Huawei Mate 20 Pro kan kun bruge Huaweis egne hukommelseskort

-

Huawei har valgt en lidt anderledes strategi, når det gælder lagerpladsen på den nye Mate 20 Pro.

Flagskibsmodellen, som Huawei netop har annonceret i London, kan udvides med hukommelseskort, hvis du ikke synes, de 128GB ombord er nok. Men du skal ikke forvente at putte dine allerede indkøbte microSD-kort i den.

Annonce:

Huawei har nemlig valgt i stedet udelukkende at satse på Nano SD-kort til udvidelse af lagerpladsen. Har du ikke hørt om den standard før? Det er ikke så mærkeligt. Det er nemlig slet ikke nogen standard, men derimod Huaweis eget format.

Lige nu er det kun Huawei, der laver Nano SD-kort, og bl.a. fordi der ikke er nogen konkurrence eller krydskompatibilitet på markedet, er de generelt dyrere end microSD-kort fra andre mærker.

PhoneArena skriver f.eks., at et Nano SD-kort på 128GB fra Huawei forventes at koste 50 Euro, eller cirka 370 kroner. Du kan få et 128GB microSD-kort fra Sandisk til omkring 100 kroner mindre på nettet.

Nano SD-kort er på størrelse med NanoSIM-kort, men du skal nok ikke forvente selv at kunne skære et microSD-kort til for at få det til at passe ind i et Nano SD-slot, sådan som man kan gøre det med SIM-kort.

Her på redaktionen har vi foreløbigt ikke hørt nogle meldinger om, hvorvidt andre producenter har planer om at lave Nano SD-kort, der kan bruges i Huaweis nye smartphones.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.