Forside Baggrund

Så blev Google træt af HiFi: Chromecast Audio udgår

-

Hvis du bruger Google Chromecast Audio så er det blevet tid til at hamstre. Produktionen er lukket ned.

Chromecast Audio blev lanceret som Googles musiksystem. Med denne enhed kunne produkter uden egen Chromecast indbygget gøres til en del af et multirum musiksystem, hvor stereoanlæg og højttalere kunne grupperes.

Annonce:

Men nu er det slut. Chromecast Audio udgår.

“Vores produktportefølje fortsætter med at udvikle sig, og nu har vi en bred vifte af produkter, hvor brugerne kan nyde lyd”, fortæller Google i en udtalelse til Android Police, og fortsætter:

“Vi har derfor indstillet produktionen af vores Chromecast Audio-produkter. Vi vil fortsat tilbyde support til Chromecast Audio-enheder, så brugerne kan fortsætte med at nyde deres musik, podcasts mm”.

Her henviser Google til at deres almindelige Chromecast-enheder i november blev opdateret til også at kunne indgå i et multirum musiksystem, på lige fod med Chromecast Audio og højttalere og musikanlæg med Chromecast Build-In.

 

Skidt for HiFi-branchen

HiFi-branchen bliver ramt af Googles beslutning om at droppe Chromecast Audio. For den dongle har været anvendt til at binde HiFi-anlæg sammen med streamingverdenen.

Chromecast Audio har nemlig også en digital optisk udgang, der leverer en god lydkvalitet, så et HiFi-anlæg tilsluttet sådan en kunne få tilføjet streaming musik på en enkel og billig måde. Som et alternativ til at investere i en netværksafspiller/streamer.

Klassiske HiFi-produkter er normalt ikke født med en HDMI-indgang og derfor vil de ikke kunne bruge de øvrige Chromecast-produkter på markedet.

Android Police fortæller at Chromecast Audio allerede er ved at være udsolgt i USA.

Herhjemme er Chromecast Audio endnu på lager, både hos de større elektronikkæder og hos de netforhandlere vi tjekkede lagerstatus hos.

Tjek lagerstatus på Chromecast Audio

 

Annonce:
Forrige artikelStrive laver aftale med TV 2 Sport og TV 2 Play
Næste artikelTidal efterforskes for økonomisk kriminalitet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.