Forside Produkter Mobil

Covers kan blive en udfordring på foldbare telefoner

-
Spigen Thin Fit til Samsung Galaxy Fold.

De første coverdesigns til foldbare telefoner er begyndt at dukke op, og det er tydeligt, at der skal tænkes kreativt.

Spigen er et af de store brands indenfor mobilcovers, og det er derfor ikke overraskende, at de er blandt de første til at løfte sløret for et coverdesign til en foldbar smartphone. Det er måske heller ikke så overraskende, at smartphonen, der er tale om, er Samsungs Galaxy Fold.

Annonce:

Folds ydre er mere eller mindre fastlagt, og dens specifikationer er blevet offentliggjort i forbindelse med Unpacked i San Francisco i sidste måned. Dermed kan tilbehørsproducenterne snildt gå i gang med at lave f.eks. covers.

Det står i modsætning til Huaweis Mate X, der nok er blevet vist frem, men hvor vi stadig ikke kender alle specifikationerne (selvom tilbehørsproducenterne som regel får disse før offentligheden). Derudover kommer Fold på markedet før Mate X, så det er ikke så mærkeligt, at Spigen viser deres covers frem nu.

Spigen Ultra Hybrid til Samsung Galaxy Fold.

I Spigens tilfælde bliver der tale om tre modeller, Thin Fit, Ultra Hybrid og Tough Armor, der som navnene antyder har forskellige grader af tykkelse, modstandsdygtighed og gennemsigtighed. De er lavet i silikone og plastik og er sat til en amerikansk pris på 20 dollar, så det er nok mellem 150 og 200 kroner, når først, de danske afgifter kommer på.

Der er dog også en anden grund til at Fold formentlig bliver den første foldbare smartphone, der laves covers til. Det handler om måden, den lukkes sammen på. Fordi Samsung har valgt et design, hvor den store skærm er inden i ”lommebogen”, giver det mening med et cover á la de Spigen-designs, der er vist her.

Mate X’ coverudfordring

Men hvad gør coverdesignerne i forbindelse med Huawei Mate X? Den består jo af skærm på begge sider, der så kan foldes ud til en samlet skærm. Med andre ord vil et traditionelt cover altid dække en af skærmene, og vil således blokere for en halv skærm, hvis den foldes ud – eller også skal man tage coveret af, hver gang man vil bruge den fulde skærm.

Spigen Tough Armor til Samsung Galaxy Fold.

Alternativt kan et Mate X-cover nøjes med dække ryggen, men denne er jo kun eksponeret, når skærmen er foldet helt ud, og det store spørgsmål er, hvad det gør ved Mate X’ evne til at blive foldet helt fladt sammen. Selv om man naturligvis kan sætte plastik-skærmbeskyttere på begge skærme, lægger det også op til ridser i stor stil, sådan som en af produktcheferne hos Motorola har påpeget.

Netop Motorola er muligvis på vej med en klaptelefon, der måske ikke har helt så meget behov for et cover, fordi den foldbare skærmoverflade allerede er beskyttet, ligesom på Fold, og resten kan laves i et modstandsdygtigt materiale som på de gamle klaptelefoner fra 90’erne og tidlige 00’er.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvornår Spigen-coveret bliver sat i produktion, men mon ikke det bliver lige op til lanceringen af Galaxy Fold i april?

Annonce:
Forrige artikelSony PS Vita spillekonsol er død
Næste artikelSkifter regeringsmagten skal der forhandles en ny medieaftale
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.