Forside Nyheder

TV-krigen: Discovery krævede alle kanaler i YouSee-pakkerne

-

For Discovery var det alt eller intet. Alle 11 kanaler i tv-pakkerne hos YouSee, eller ingen kanaler.

Det lykkedes ikke YouSee og Discovery at blive enige, om vilkår og priser for distribution af Discovery-kanalerne på YouSee kabel-tv fra 2020 og frem, og derfor forsvinder kanaler som Kanal 4, Kanal 5, Discovery og Eurosport fra YouSee fra årsskiftet.

Annonce:

YouSee har tidligere været ude og sige at det var prisen der adskilte parterne. De ønskede ingen prisforhøjelser, mens Discovery fortalte at de ikke gik ind til forhandlingerne med krav om prisstigning.

Det lyder jo umiddelbart som hinandens modsætninger, hvem har så ret? Der tegner sig nu et billede af at begge kan have ret.

 

YouSee ønskede færre Discovery-kanaler i pakkerne

YouSee ønskede at rydde op i tv-pakkerne, og flytte mindre sete kanaler over i deres Bland Selv-univers. I Discoverys katalog over kanaler, er der både nogen kanaler som ses af mange, som Kanal 5, og andre kanaler der ses af færre.

YouSee ville gerne have nogle af Discoverys tv-kanaler med i tv-pakkerne fra 2020 og frem, men der var også kanaler i blandt, som de ikke længere ønskede med i pakkerne, fordi de var et fordyrende led – i forhold til antal seere. Så hellere rykke de mindre sete kanaler ud i Bland Selv, så de YouSee-kunder der fortsat ønskede at se dem, kunne gøre det via tilvalg.

Det fortalte YouSee til medlemmerne af Nyborgnet, en stor antenneforening der distribuerer TV og Internet til borgere i og omkring Nyborg, da der var indkaldt til orienteringsmøde om situationen forleden dag. Det skriver Fyens.dk

 

Discovery ønskede alt eller intet

Men det ville Discovery ikke være med til. For dem var det alt eller intet.

Enten tog YouSee alle deres 11 kanaler med i tv-pakkerne, eller også måtte de undvære alle 11 kanaler fra såvel tv-pakker som Bland Selv, og det er så der den er endt. Parterne kunne ikke blive enige om vilkårene.

Hvis YouSee ønskede blot én Discovery-kanal i tv-pakkerne, så ville de være tvunget til at tage de resterede 10 med.

“Men vi ønsker ikke at tvinge jer til at betale for en masse tv-kanaler, som I alligevel ikke ser”, fortalte accountmanger i Yousee, Mick Villadsen, til de fremmødte på orienteringsmødet hos Nyborgnet, skriver Fyens.dk.

 

Begge parter kan have ret i deres udlægninger

Så både YouSee og Discovery kan have ret i deres udlægninger af forhandlingerne. For YouSee handler det om pris, at de vil holde prisen på pakkerne i ave ved at lægge nogle af Discovery-kanalerne over i Bland Selv, som eneste distribution.

Omvendt kan Discovery godt have ret i, at de ikke mødte YouSee med et krav om prisstigninger, De krævede ‘blot’ at YouSee beholdt alle deres 11 tv-kanaler i tv-pakkerne, som så for YouSee-kunderne ville have betydet en prisstigning på tv-pakkerne, ud fra de valg YouSee havde truffet i forhold til sammensætningen af tv-pakkerne fra 2020 og frem.

“Det handler om, at vi alle skal have større valgfrihed. Og vores endelige mål er faktisk, at I selv bestemmer, hvilke kanaler I vil have på jeres tv”, fastslog Mick Villadsen overfor foreningens fremmødte, skriver Fyens.dk.

Foreningen Nyborgnet, hvor de seneste detaljer i tv-krigen kom frem, har iøvrigt generalforsamling d. 5. februar, og her ventes samarbejdet med YouSee at blive et af de tunge emner.

 

Se også: Øvrige artikler i tema TV-krigen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.