Forside Nyheder

Trackpad-understøttelse på vej til Office-apps på iPadOS

-

Til efteråret – og måske før – kan brugere af Word, Excel og PowerPoint bruge markør og trackpad på en iPad.

Det vakte en del begejstring, da rygtet om trackpad-understøttelse begyndte at spredes. Muligheden for at styre en markør rundt på en iPad skærm via en trackpad var det sidste, der manglede, for at iPad kunne blive en egentlig produktivitets-tablet. Og det gælder naturligvis især iPad Pro.

Annonce:

Det vakte derfor formentlig lige så meget skuffelse, da Apple officielt annoncerede trackpad-understøttelse med lanceringen af iOS og iPadOS 13.4. Lanceringen af funktionen var nemlig ikke blevet koordineret ordentligt med det firma, der laver den mest udbredte produktivitets-software derude: Microsoft.

I hvert fald var Microsofts iPadOS-versioner af f.eks. Word, Excel og PowerPoint ikke klar til at understøtte trackpads, da funktionen blev gjort tilgængelig. Men det vil firmaet råde bod på nu. Allerede senere i år kan brugere af de ovennævnte apps begynde at bruge trackpads sammen med dem.

Ifølge The Verge vil Microsoft gøre musemarkør-understøttelsen i deres iPadOS-apps klar, så den kan bruges i efteråret. Ifølge mediet kan dette dog betyde, at understøttelsen lander før efteråret, dels fordi Microsoft tidligere har været hurtigt ude med nye versioner af deres Office-apps, når Apple har indført nye funktioner i iPadOS og dels fordi Microsoft har bekræftet at funktionen vil kunne bruges i efteråret, og ikke at den lander på det tidspunkt.

Vil holde Google væk

Dertil kommer at betatestere måske kan se funktionen endnu tidligere. Men Microsoft har ikke villet ud med officielle detaljer om en lanceringsdato. Da Apple for alvor rullede multitasking og splitscreen ud til iPad fulgte Microsoft hurtigt op med en understøttelse af funktionen til deres Office-apps.

Både dette faktum, og det faktum at Microsoft nu også har samlet Word, Excel og PowerPoint i en enkelt Office-app for dem, der synes det er mere overskueligt, vidner om Microsofts ambitioner på Apples mobile platforme. Ud over den samlede app kan man også stadig bruge Word, Excel og PowerPoint som separate apps, og det lægger endnu mere brænde på bålet.

Strategien er klar: Selv om iPad i højere og højere grad kommer til at være en konkurrent til firmaets Surface-linje, vil Microsoft altså stadig gerne være dominerende på software-siden. Selv om der findes alternativer til Office – inklusive Apples egne – i App Store risikererer Microsoft hellere at kannibalisere Surface-porteføljen end generelt at tabe terræn, når det gælder produktivitetssoftware.

Den store konkurrent i denne forbindelse er nemlig slet ikke Apple, men Google, hvis G Suite-software og især Google Docs og Google Sheets i højere grad æder sig ind på Microsofts markedsandele end Apples gør. Så hvis Microsoft kan holde Google stangen på iPadOS ved at prioritere deres apps på denne platform, er de formentligt villige til at risikere at nogle potentielle Surface-kunder vælger en iPad i stedet.

Annonce:
Forrige artikelHer er de første 13 spil, der er optimerede til Xbox Series X
Næste artikelSonys nye 2020 A8 4K HDR OLED-tv’er er i butikkerne nu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.