Forside Indhold og distribution Film

Endelig: Ny Star Trek-film i 2023

-

Der kommer et nyt kapitel i den nyeste serie af Star Trek-film, der i sin tid blev skudt i gang af J.J. Abrams. Og nu er han tilbage som producer.

Paramount har gjort Star Trek-fans glade ved at annoncere, at der nu langt om længe kommer en ny Star Trek-film lavet til biograflærredet. Denne gang er der særlig meget glæde at spore, fordi det var tæt på slet ikke at blive til noget.

Annonce:

Når filmen lander, vil det være syv år siden, den seneste Star Trek-film kom ud. ’Star Trek Beyond’ fik premiere i 2016. Og så kunne man godt forledes til at tro, at det var COVID-19, der havde forsinket et nyt kapitel i filmserien.

Men biografversionen af ’Star Trek’ var i knibe allerede før pandemien satte ind. Allerede i 2016, da ’Star Trek: Beyond’ havde premiere, annoncerede Paramount, at den næste film ville handle om, hvordan James T. Kirk, ville blive tvunget til at konfrontere den person, der har præget hans liv allermest: hans far.

Sammenbrudte forhandlinger

Som mange sikkert vil huske, har vi set Kirk’s far før. I flashbacks bliver han spillet af Chris Hemsworth, der siden har fået superstjerne-status. Men i 2018 brød forhandlingerne sammen mellem studiet og de Chris’er, der skulle være i centrum i filmen.

Året efter kom det frem, at Hemsworth havde sagt nej til filmen, fordi han simpelthen syntes, manuskriptet var for ringe. Der gik dog rygter om, at det i virkeligheden handlede om, at Hemsworth var blevet for dyr at sætte på rollelisten.

Der er sket meget siden Chris Hemworth havde en minirolle som James T. Kirks far i ‘Star Trek’ fra 2009. En lang række roller, herunder som Thor i MCU, har gjort ham til en dyr skuespiller, og det var tæt på at koste den næste Star Trek-film livet (Foto: Paramount)

Den anden Chris, med efternavnet Pine, spiller som bekendt Kaptajn Kirk. Også han sagde nej til filmen, og det skulle have været på grund af pengene. Den ”nye” filmserie, der snart er 12 år gammel, kan naturligvis ikke klare sig uden James T. Kirk, der sammen med Spock (Zachary Quinto) er i front for et stjernespækket hold.

Siden har der lydt rygter om at Quintin Tarantino skulle lave en ’Star Trek’-film, og derefter hed det sig, at Noah Hawley (kendt som manden bag tv-serierne ’Fargo’ og ’Legion’) skulle lave den næste film. Men intet af det er blevet til noget.

TV-serier øgede appetitten

Noget er der dog sket i mellemtiden. En række nye tv-serier baseret på Star Trek-universet har haft stor succes på streamingplatformene, og det har åbenbart givet Paramount lyst til at betale, hvad det koster at få de rette skuespillere ombord. I hvert fald har de sat dato på premieren: 9. juni 2023.

Der er i sagens natur intet nyt om handling, men vi ved, at J.J. Abrams er tilbage i folden. Det bliver nemlig hans produktionsselskab, Bad Robot, der skal lave filmen med Abrams som producer. Abrams lavede de to første film i den nye serie, men ifølge The Wrap skal han kun producere denne gang. Der er stadig ikke sat navn på instruktør eller forfatter, og projektet anses for at være tophemmeligt indtil videre.

Dog skulle filmen ikke have noget at gøre med det manuskript til en ny Star Trek-film, som Kalinda Vasquez lige nu er i gang med at skrive. Hun er en af hovedforfatterne på ’Star Trek: Discovery’-serien og ifølge The Wrap optræder Kirk, Spock og alle de andre altså ikke i hendes manuskript. Det er muligvis en film baseret på ’Discovery’-besætningen, der er tale om.

Annonce:
Forrige artikelRingsted: Nu åbner første Power med franchise-ejere
Næste artikelKrig om kunderne: Konkurrenter vil ind på Stofas net
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.