Forside Baggrund

Sagde ja til gratis fibernet men fik en lang næse

-

 

Annonce:

Man skal opfylde vilkår for gratis fibernet, for at få tilslutningen gratis.

Selvom noget tilbydes gratis kan det være en god idé at læse det med småt, inden man aftaler levering. Det viser en ny sag fra Teleankenævnet, fortæller Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en udmelding.

Her fik en forbruger ikke medhold i, at han havde krav på gratis etablering af fibernet, selvom han havde indgået aftale med bredbåndsudbyderen om det.

“Der kan være flere forhold, der har betydning for, om fibernet kan leveres på din adresse til den aftalte pris. Vær derfor opmærksom på, hvad der står om levering i vilkårene, og om der er indsat eventuelle forbehold”, fortæller forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann, og fortsætter:

“Det kan eksempelvis være, at der skal være adgang til en brugbar installation for, at du kan få fibernettet til den aftalte pris”. 

I aftalevilkårene, som forbrugeren accepterede, fremgik det, at det var en forudsætning for tilbuddet, at udbyderen havde adgang til brugbar ledningsvej og stik på adressen. Et efterfølgende teknikerbesøg viste imidlertid, at installationen på forbrugerens adresse ikke levede op til kravene.

Der havde tidligere været en TDC fiberinstallation på adressen og den indvendige del af installationen sad der stadig, og TDC mente at der var mulighed for fibertilslutning på adressen.

Manden havde bestilt Fastspeed fibernet med gratis tilslutning. For at få den gratis tilslutning skal visse betingelser være opfyldt, herunder at der eksisterer en brugbar fiberinstallation på adressen. En tekniker kunne senere konstantere at stikledningen fra vej til hus ikke længere var brugbar.

Forbrugeren blev tilbudt at betale for en ny stikledning eller opsige aftalen. Han valgte at tage sagen til Teleankenævnet og tabte, fordi det var et krav i de vilkår han havde accepteret at der allerede var en brugbar fiberinstallation til rådighed.

Afgørelsen kan læses her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.