Forside * Featured

Find tegnebogen med en kreditkort-“AirTag”

-

Nu kan du tjekke hvor tegnebogen eller kreditkortholderen er blevet af uden at lave buler i dem med en AirTag eller en Tile.

Da Apple lancerede deres AirTags, var der nok en del lettere distraherede Apple-fans, der åndede lettet op. Nu var det pludselig lige så nemt at finde sine nøgler fra en iPhone, som det tidligere var at finde en iPhone fra en Mac.

Men på det tidspunkt havde den slags tags allerede været i omløb i et stykke tid. Især firmaet Tile havde for længst lanceret Bluetooth-baserede tracker-nøgleringe, der kunne hjælpe dig med at holde styr på dine nøgler og andre genstande.

Annonce:

Et mindre mærke, der producerer lignende produkter, er Chipolo, som Recordere-redaktionen i tidligere år har mødt på CES-messen. De er blandt firmaerne, der trodser pandemien og har taget nye produkter med til 2022-udgaven af messen.

Helt specifikt har de lavet noget til tegnebogen. Problemet med såvel AirTags som Tile-enhederne og Chipolos egne produkter, er at de er lidt tykke i det. Hvis du har en traditionel tegnebog, tilføjer disse typisk lidt af en bule, hvilket ikke er godt for kreditkortene i tegnebogen.

Flad og Apple-kompatibel

Hvis du er gået over til en kreditkortholder, enten i enkeltstående form eller en af dem, du klistrer på smartphonen, er det endnu sværere at gøre brug af de ovennævnte enheder. Men det gør Chipolos Card Spot op med.

Det er et enkelt koncept. I stedet for at lade elektronikken fylde i tykkelsen, fylder den i bredden. Så trackeren er i stedet på størrelse med et kreditkort. Den er dog noget tykkere end et standardkreditkort, der typiske er 0,76 millimeter tyk.

Med en tykkelse på 2,4 mm er Card Spot på tykkelse med tre kreditkort af den flade slags, der ikke kan bruges i en slæde, fordi kortnummeret m.m. ikke stikker op fra pladen. Hvis man bruger et gammeldaws kreditkort som sammenligningsgrundlag, svarer Card Spot nok i højere grad til to sammenlagte kort.

Ligesom andre af Chipolos produkter, er Card Spot-enheden kompatibel med Apples “Find”-netværk, og det betyder reelt, at den næsten virker som en AirTag. Når du skal finde f.eks. din forsvundne kreditkortholder, udsender den en lyd med op til 105 dB, så det burde være muligt at høre den. Og så er enheden oven i købet vandafvisende med en IPX5-certificering

En ulempe ved denne formfaktor er dog, at batteriet ikke kan skiftes ud. Det betyder, at brugerne skal regne med at skifte Card Spot ud cirka hvert andet år, ifølge Chipolo selv. Firmaet har dog et ”Renew & Recycle”-program, der ikke blot tager imod dine gamle Card Spot-enheder og sender dem til genbrug på en forsvarlig måde – du får også 50% rabat på det nye.

Og det er ikke fordi, en Card Spot-enhed er specielt dyr. Den er sat til en pris på 35 Euro, eller cirka 260 kroner, og bliver billigere hvis du bundler den med andre Chipolo-produkter. Chipolo er et slovensk firma, så de sender fra Slovenien til hele EU. Du kan forudbestille den nu til levering i februar.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.