Forside * Featured

Avis: Samsungs banebrydende QD-OLED TV trukket fra CES

-
Foto: recordere.dk

Samsung ændrede planer i sidste øjeblik og trak deres QD-OLED TV fra CES-udstillingen

CES 2022 skulle have været der at de første Samsung TV med QD-OLED displays blev lanceret, men den koreanske tv-producent har angiveligt valgt at trække produkterne fra CES i sidste øjeblik. Det skriver avisen The Korea Times.

At QD-OLED skulle have været på CES bekræftes af den årlige prisuddeling ‘CES Innovation Award, hvor ‘SAMSUNG 65” QD-DISPLAY TV’ er tildelt en pris, med begrundelsen:

Annonce:

 

Best of Innovation – Video Displays

Samsung’s 65” QD-Display TV is the world’s first true RGB self-emitting Quantum Dot OLED display—revolutionizing TV by combining the contrast levels of RGB OLED with the color and brightness of quantum dots for ultimate visuals.

The QD-Display TV combines a groundbreaking new QD-OLED display with Samsung’s gorgeous Infinity One Design and immersive Object Tracking Sound technology. It’s built with our 2022 Neo Quantum Processor for superior image quality, while boasting a 144Hz refresh rate and four HDMI 2.1 inputs—both wins for gamers.

With impeccable visuals, sound, and speed, the QD-Display TV represents the next frontier in home entertainment.

 

Årsagen til at Samsung har besluttet ikke at lancere QD-OLED på CES er ifølge avisen at Samsung Display, datterselskabet som producerer displays til Samsung og andre, ikke er klar til masseproduktion af QD-OLED endnu.

 

Om QD-OLED

I QD-OLED smelter QD-teknologi (Quantum Dot) og OLED-teknologi sammen til et high end panel.

De OLED-displays som er på markedet nu bygger på en teknologi hvor et OLED-panel lyser hvidt og grundfarverne (rød, grøn, blå plus hvid) dannes af et filter foran kaldet ‘color refiner’. Filteret har dog den bagside at det tager lys, altså dæmper lysintensiteten på skærmen.

Ved Quantum Dot dannes farverne af et aktivt lag, med pixels der lyser op i forskellig farve, ud fra den størrelse de har. I QD-OLED sættes et blåt OLED-panel til at belyse QD-laget bagfra, og så er det de enkelte pixels i QD-laget der lyser op. Quantum Dot på OLED giver bedre farver og mulighed for mere lys på displayet, til fordel for 4K UHD og HDR (High Dynamic Range).

Så QD-OLED regnes for bedre end de OLED-displays der kendes i dag. Bagsiden er at Quantum Dot-teknologien ikke er billig at producere. Analysefirmaet Omdia har tidligere vurderet at et 65″ QD-OLED-display indledningsvis ville blive dobbelt så dyrt som et 65″ almindeligt OLED-display.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.