Forside * Nyheder

LG teaser: MicroLED TV senere i år

-

I året hvor Samsung venter at MicroLED slår igennem til privat brug der fortæller LG at de også snart er klar.

2022 bliver året hvor Samsung får konkurrence indenfor MicroLED TV. LG har netop løftet sløret for at de også kommer med den skærmteknologi i år.

Annonce:

MicroLED er modulopbyggede skærme, hvor modulerne tilsammen danner en skærm. Skal skærmen bruges til TV, med 4K UHD eller 8K UHD opløsning, så afhænger den fysiske størrelse på skærmen af pixel-layout på modulerne.

Hos LG har de valgt moduler som tilsammen giver en 4K UHD opløsning i 136″ størrelse med HDR.

 

 

Ved MicroLED, som ikke må forveksles med MiniLED der er en bagbelysning, der lyser de enkelte pixels op. Som det kendes fra OLED eller almindelige LED-baserede storskærme.

Det betyder at MicroLED er meget lysstærk, og derfor velegnet som TV i lyse rum. Ulempen er at teknologien hidtil har været pænt dyr, men som udviklingen skrider frem og masseproduktionen tager over, må det forventes at blive billigere og mere konkurrencedygtigt.

MicroLED er oplagt til at erstatte en projektor-løsning, når altså det er til at betale for menneskepenge.

LG teasede ikke noget om hverken pris eller øvrige specifikationer. Eneste budskab i dag, var at det TV lanceres senere i år.

Se også: Nu kommer de: Samsung præsenterer MicroLED TV til forbrugere

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.