Forside Produkter Mobil

Tidligere Essential-folk teaser ny smartphone i titanium og zirconia

-

Hårdførhed og informationssikkerhed er prioriteret i OSOM OV1, der skulle komme på markedet til efteråret.

Det var Android-skaberen Andy Rubin, der i sin tid stod bag Essential PH-1, og det var med til at give telefonen en masse omtale. Ligeledes var det skandalerne omkring Andy Rubin, der var med til at køre Essential i sænk – oven i at PH-1 ikke ligefrem var en gigantisk salgssucces.

Men selv om Andy Rubin formentlig havde en stærk vision, designede og byggede han naturligvis ikke PH-1 alene. Den slags forbrugerteknologi er altid et produkt af en holdindsats, og nu har flere tidligere medlemmer af Essential-holdet lavet deres egen smartphone, der har arvet det bedste fra PH-1.

Annonce:

Det nye mærke hedder OSOM (udtales formentlig ligesom “awesome”) og holdet bag vil lave smartphones, der fokuserer på sikkerhed og privatlivets fred. Når det gælder sikkerheden, er smartphonens features dog ikke kun et spørgsmål om informationssikkerhed.

Hård som en tandkrone

Ligesom det var visionen for Essential, er den første smartphone fra OSOM, OV1, lavet til at kunne undvære et cover. Det er ud fra filosofien om at et smukt smartphone-design ikke nytter ret meget, hvis det gemmes væk bag grim og billig plastik.

For at gøre OV1 hårdfør, er den derfor ligesom PH-1 delvis udformet i titanium, men der er også dele af den, der er lavet i rustfrit stål og bagsiden er lavet i zirconia, som man også bruger til tandkroner. Forsiden er lavet i Cornings Gorilla Victus-glas, der påstås at kunne overleve et fald fra to meters højde.

Essential PH-1 havde især to ulemper, som man måtte leve med for at få det gode yder-design. Kameraet var ikke specielt fantastisk, og processoren ombord var ikke den hurtigste, der var tilgængelig på det tidspunkt.

Det første laver OV1 om på, fortæller Jason Keats, der står i spidsen for OSOM, og som var udviklingschef hos Essential, indtil firmaet lukkede endeligt i 2020. Det var da, OSOM blev stiftet. Det nye kamera er blevet til i samarbejde med ”nogle af de bedste teams i verden, modsat hvad vi gjorde hos Essential”, siger Keats til Engadget.

Privatlivssikret ladekabel

Keats lover, at kameraet er en ”sand flagskibs-oplevelse”, selv om der kun er tale om et dobbeltkamera, hvoraf ét er på 48 MP og det andet er på 12 MP. Vi ved endnu ikke noget om blændeåbning, sensorstørrelse og så videre. Processor-ydelsen skulle også være blevet bedre, men Keats vil kun afsløre, at OV1 får en Snapdragon-processor ombord fra 8-serien.

Det kan både være den nye topmodel Snapdragon 8 Gen 1 som et billigere og langsommere chipset. OSOM har også fokuseret på at gøre antennen bedre end i PH-1, og telefonen er større end Essential-modellen, for at gøre plads til en UWB-antenne og et større batteri.

Og så var der det der med privatlivs-sikkerheden. Vi ved endnu ikke, hvad det betyder i forhold til software, mean OSOM har teaset, at der følger et ”sikkert kabel” med smartphonen, som der er et billede af ovenfor. Den lille knap på stikket kunne f.eks. være til at lukke for dataoverførsler, hvis der er behov for at lade telefonen op på offentlige steder.

Prisniveauet kender vi heller ikke endnu, men OV1 skulle blive tilgængelig i fjerde kvartal i år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.