Forside Nyheder

Acer går all-in på 3D uden briller

-
SpatialView View (Foto: Acer)

To nye monitorer og en ny laptop med SpatialLabs-teknologi viser, hvor dedikerede, Acer er til at give en dybdeoplevelse på en skærm der kun breder sig ud i to dimensioner.

3D er måske ved at være en død sild, når det gælder biograffilm, og det er i endnu højere grad tilfældet, når det gælder stuealteret. 3D med briller på hjemme i stuen slog aldrig rigtig igennem, og forsøg med 3D uden briller i mere end 50 tommer virkede mere som en recept på hovedpine end på en god oplevelse.

Det har dog ikke afholdt Acer fra at markedsføre sig på brilleløs 3D. Under navnet SpatialLabs har Acer tidligere sat teknologi i laptops, der giver mulighed for at se tredimensionelt materiale uden at skulle sætte briller på næseryggen.

Annonce:

Dette sker på noget mindre skærmstørrelser end det blev forsøgt af TV-fabrikanterne, og af samme grund er der måske grund til at holde øje med, hvad Acer kommer op med. Firmaet er i hvert fald ikke bange for at satse på denne teknologi, hvilket to nye lanceringer viser.

Den ene lancering handler om to transportable skærme med SpatialLabs-teknologi indbygget. De hedder henholdsvis SpatialLabs View og SpatialLabs View Pro. De er begge på 15,6 tommer og selv før 3D-teknologien bliver aktiveret, har de ret meget at byde på.

Dyr, tung 3D-gaminglaptop

De har en lysstyrke på 400 nits og kan håndtere op til 4K-opløsninger. De dækker Adobes RGB-farvespektrum 100%. Pro-modellen byder endvidere på et design, der gør skærmen lettere at tage med ud ”i felten” og er kompatibel med VESA-ophæng, modsat den mere skrabede version. De har dog begge et ”støtteben”, der kan holde dem nogenlunde oprette.

Acer Helios 300 SpatialLabs Edition (Foto: Acer)

Men det er naturligvis primært 3D-effekten, der er mest interessant. Skærmene skal fodres med materiale, der har en SpatialLabs-profil (det er der f.eks. omkring 50 spil, der har) eller som kører på en maskine med et plugin, der kan lave spillene om fra monoskopisk til stereoskopiske billeder. Endelig har skærmene også en 2D-til-3D-konverter indbygget.

Acer har endnu ikke meldt noget ud om dansk lanceringstidspunkt og pris, blot at de to skærme kommer på markedet til sommer. Så ved vi lidt mere om den nyeste laptop med SpatialLabs-teknologi fra Acer, gaming-laptoppen Helios 300 SpatialLabs Edition. Det er første gang, Acer sætter SpatialLabs 3D i en gaming-fokuseret laptop.

Af samme grund er der masser af power i laptoppen, med dens 12. generations Intel-CPU, 32GB DDR5 RAM og mulighed for konfigurering med NVIDIAs RTX 3080-grafikkort. Det lader til at Acer har sat en skærm svarende til SpatialLabs View i Helios 300, for størrelsen er 15,6 tommer og de øvrige funktioner ser ens ud.

Det kræver dog både tålmodighed, en stærk ryg, og penge på kontoen at investere i Helios 300 SpatialLabs Edition. Den lander først i årets fjerde kvartal, vejer over tre kilo og er sat til at koste 3.400 dollar, når den ankommer. Det svarer til omkring 24.175 kroner FØR danske skatter og afgifter kommer oveni.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.