Forside Nyheder

Rygte: Apples kommende MR-headset tracker dine øjne… og dine ben

-
 (Mock-up: Antioni Oderosa)

Her er et punkt, hvor Tim Cook ikke kan moralisere ret meget overfor Mark Zuckerberg. Til gengæld ser det ud som om, Apple har gjort et bedre benarbejde end Meta.

Ord-striden mellem Tim Cook og Mark Zuckerberg er kendt af de fleste, der følger med i teknologiens verden. På det seneste har Cook undladt at kritisere Metas privatlivs-politikker, men har i stedet bare meldt Metas ambitioner om at dominere Metaverset ned.

Men på et enkelt punkt får Cook svært ved at agere moralens og privatlivets vogter. Det ser nemlig ud som om, en omstridt dataindsamlings-metode, som Meta anvender i deres nye Quest Pro, også bliver bygget ind i Apples kommende MR-headset.

Annonce:

Ifølge det normalt ret troværdige tech-medie The Information kommer Apples MR-headset nemlig til at have indadvendte kameraer, der tracker brugerens øjne – akkurat som Quest Pro gør det. Sidstnævnte er blevet kritiseret af visse privatlivsforkæmpere, der frygter for, hvad Meta kan konkludere om brugerens person og helbred ud fra disse data.

Men Apple har altså tilsyneladende tænkt sig at gøre det samme. Det hedder sig, at teknologien primært skal bruges til at verificere brugerens identitet biometrisk i forbindelse med køb af indhold, når Face ID nu ikke kan bruges.

Det ville dog være mærkeligt, om Apple ikke beslutter sig for at bruge øjen-tracking til at fokusere billedet, sådan som andre headset-producenter gør det, for det giver store fordele, både når det gælder CPU-ressourcer og strømforbrug. Apple købte øjentracking-firmaet SensoMotorics i 2017, så de har allerede teknologien i hus.

Holder øje med benene

Men hvor det kommende headset deler de indadvendte kameraer med Meta Quest Pro, adskiller det sig på et enkelt punkt. Der er i alt 14 kameraer på Apple-headsettet, og to af dem peger angiveligt ned mod fødderne. Det gør de for at holde øje med brugerens ben, så disse også kan repræsenteres virtuelt i headsettet.

Det er et område, hvor Metas headsets halter, og det er endnu værre i Metas virtuelle verden, Horizon Worlds. Her har avatarerne ikke nogle ben endnu, men i forbindelse med Meta Connect-konferencen i sidste uge, meddelte Mark Zuckerberg, at benene var på vej. Det blev understreget med en demo, der var relativt imponerende.

Desværre viste demoen sig at være lavet til lejligheden med alle mulige avancerede videotricks, inklusive motion capture. Den var på ingen måde repræsentativ for, hvordan benene kommer til at fungere i Horizon Worlds, og Mark Zuckerberg blev endnu en gang lettere til grin i nyhedsmedierne og på sociale medier.

Apples MR-headset er naturligvis ikke engang blevet offentliggjort, det forventes først at ske i 2023. Den første generation af headsettet bliver formentlig kun til udviklere, og der går rygter om en pris på over 3000 dollar, altså næsten 23.000 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.