Forside Baggrund

For høj spænding i stikkontakterne ødelagde tusindvis af elapparater

-
Foto: Shutterstock.com

Elselskab sendte for høj spænding ud og ødelagde tusindvis af elapparater

Tusindvis af boliger blev onsdag udsat for en for høj spænding på elforsyningen, og det vurderes at have skadet elapparater, pærer mv. hos tusindvis af elkunder.

Det er 1.721 boliger i Ribe som modtager el fra Netselskabet N1 som har været udsat for en forhøjet spænding. Det skriver avisen JydskeVestkysten

Annonce:

Nørremarkens Elservice i Ribe fortæller at deres telefoner var rødglødende onsdag. De blev bestormet af elkunder fordi deres elprodukter var gået i stykker.

Fejlmeldingerne lød på alt lige fra TV-produkter, over computere til varmepumper.

“Årsagen var forhøjet spænding i elnettet. Der var onsdag morgen op til 20 procent for meget spænding i nettet”, forklarer Flemming Aaskov til JydskeVestkysten. Han tilføjer at det meste elektronik ikke kan holde til sådan en forhøjet spænding.

Netselskabet N1 bekræfter over for JydskeVestkysten at fejlen har været der, og at det skyldes en lokal fejl i en installation i byen.

Ifølge elselskabet er det sjældent at den type fejl forekommer. De opfordrer alle som har fået ødelagt apparater at kontakte deres forsikringsselskab, som så vil kunne stille erstatningskrav overfor N1.

 

 

 

Annonce:
Forrige artikelHBO Max og Discovery+ smelter sammen allerede til foråret
Næste artikelTrækker stikket til Westworld
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.