Forside Nyheder

I 2023 vil du selv kunne reparere og opgradere Surface Pro 9

-
Surface Pro 9 i Intel-versionen. (Foto: Microsoft)

Microsoft springer med på ”Right to Repair”-bølgen med udgivelse reparations-manualer og salg af reservedele til den nylancerede tablet.

Tilbage i oktober skrev vi om, hvordan de nye Surface-modeller fra Microsoft ikke bød på ret mange nyheder. I lighed med mange andre teknologiproducenter holdt Microsoft tilsyneladende lidt igen med innovationerne i 2022, formentlig grundet eftervirkningerne af COVID-pandemien, chipmangel, inflation med mere.

Men der var dog alligevel et enkelt nyt aspekt, som vi overså i vores dækning (retfærdigvis gjorde Microsoft nu heller ikke ret meget ud af det i sin præsentation). Det handler om, hvor meget lettere, Surface Pro 9 er at reparere.

Annonce:

Microsoft er nemlig sprunget med på gør-det-selv-bølgen, når det gælder vores forbrugerelektronik. Ligesom Apple gør Microsoft nu noget ekstra for at gøre det muligt for lægmand at reparere firmaets hardwareprodukter, og de begynder med Surface Pro 9.

Som iFixIt gør opmærksom på, så er Surface Pro 9 langt lettere at reparere og opgradere end sine forgængere, fordi Microsoft har valgt at gøre såvel SSD’en, batteriet og skærmen lettere at tilgå uden at skulle være en ekspert, der ejer dyrt specialudstyr.

Reservedele til salg næste år

Batteriet er for eksempel skruet fast i stedet for limet fast, og dermed vil du kunne skifte batteriet ud selv, hvis det bliver slidt med tiden. Skulle skærmen blive beskadiget kan du også selv sætte en ny i, og SSD’en kan opgraderes, hvis du løber tør for plads.

Microsoft har også tænkt sig at gøre mere end blot at designe Surface Pro 9 til at være mere reparérbar. Inden året er omme vil firmaet udgive en reparations-manual til tablet’en, sådan at du kan være velinformeret, inden du går i gang med skruetrækkeren.

Og til næste år vil Microsoft også begynde at sælge dele til Surface Pro 9, på samme måde som Apple nu har åbnet en reservedelsbutik til sine produkter. I en udmelding til iFixIt skriver firmaet, at de vil skabe ”bred tilgængelighed af reservedele i første halvdel af 2023”, men hvordan det nærmere vil udspille sig, må tiden vise.

Microsofts beslutning synes at være inspireret af ”Right to Repair”-bevægelsen, der bl.a. kæmper for at reducere belastningen af miljøet ved at gøre det muligt at beholde sin forbrugerelektronik længere, fordi det let kan repareres og opgraderes. EU overvejer p.t. at lovgive på området, men dette debatteres stadig og de nuværende lovformulering er kommet under kritik.

Annonce:
Forrige artikelTEST: Google Nest WiFi Pro – Nu med WiFi 6E
Næste artikelDanmarks største elektronikbutik åbner med rekordomsætning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.