Forside CES CES 2023

Samsung lancerer 77″ high-end OLED TV (rygte)

-
Arkivfoto: 65″ Samsung QD-OLED TV S95B

Ifølge koreansk avis, så vil Samsung præsentere et 77″ QD-OLED på CES 2023

Tilbage i september der fremviste Samsungs display-fabrik et nyt high-end OLED display i deres serie af QD-OLED – som er OLED-displays kombineret med Quantum Dot-teknologi.

Det nye QD-OLED display er på 77″ og næste skulle det første TV komme som tager det panel i brug. Det skriver avisen ETnews.

Annonce:

Ikke overraskende er det Samsung Electronics der vil tage det nye display i brug, og dermed lancerer et 77″ TV med QD-OLED.

Avisen skriver at sortgengivelsen er forbedret i forhold til dette års QD-OLED, og at det nye TV vil blive vist frem første gang på CES-udstillingen, som ligger her i begyndelsen af januar.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Om QD-OLED

I QD-OLED smelter QD-teknologi (Quantum Dot) og OLED-teknologi sammen til et high end panel.

De OLED-displays som er på markedet nu bygger på en teknologi hvor et OLED-panel lyser hvidt og grundfarverne (rød, grøn, blå plus hvid) dannes af et filter foran kaldet ‘color refiner’. Filteret har dog den bagside at det tager lys, altså dæmper lysintensiteten på skærmen.

Ved Quantum Dot dannes farverne af et aktivt lag, med pixels der lyser op i forskellig farve, ud fra den størrelse de har. I QD-OLED sættes et blåt OLED-panel til at belyse QD-laget bagfra, og så er det de enkelte pixels i QD-laget der lyser op. Quantum Dot på OLED giver bedre farver og mulighed for mere lys på displayet, til fordel for 4K UHD og HDR (High Dynamic Range).

Så QD-OLED regnes for bedre end de OLED-displays der kendes i dag. Bagsiden er at Quantum Dot-teknologien ikke er billig at producere, så de TV er dyrere end almindelige OLED TV.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.