Forside Produkter HiFi & Surround

HiFi nyt: NAD og Bluesound-ejer køber MQA

-

Canadiske Lenbrook Corp erhverver sig lydspecialisten MQA

Lenbrook Corp, den privatejede canadiske virksomhed, der bl.a. har NAD electronics, PSB højttalere og Bluesound i sin portefølje, har erhvervet aktiverne fra MQA, Ltd. Dette omfatter MQA-teknologien og SCL6. Det skriver selskabet i en udmelding.

Annonce:

Denne overtagelse afslutter måneder med spekulation, der startede i april, da MQA gik i betalingsstandsning. Et ledsagende FAQ-dokument fastslår, at Lenbrook er dedikeret til at levere højopløsningslydoplevelser og ser MQA-teknologien som et vigtigt skridt i denne retning.

MQA-teknologien har dog haft sine kritikere. I deres FAQ tager Lenbrook direkte fat på denne kontrovers. “Vi har altid fundet det beklageligt, at MQAs kerneegenskaber blev forvrænget i en fortælling, der blev for teknisk. Vores mål er nu at klargøre denne fortælling og bygge videre på teknologien.”

Mange indflydelsesrige skabere og anmeldere ser dog MQA som mere end bare teknologi, men snarere som en måde at ære kunstneres og ingeniørers intentioner. Dette synspunkt blev støttet af flere prominente producere og ingeniører, herunder Morten Lindberg fra 2L og George Massenburg.

En udvalgt gruppe af MQA’s medarbejdere vil blive en del af Lenbrook-teamet, dog med base i Storbritannien. Bob Stuart, MQAs opfinder og grundlægger, vil rådgive Lenbrook i produktudvikling af MQA og SCL-6.

Lenbrook fremhæver også SCL6-teknologien, en “tidsoptimeret skalerbar codec”, som er ideel til trådløs lyd. SCL6 kan skaleres fra under 200kbps til 20Mbps og er kompatibel med både Bluetooth, Ultra-Wideband (UWB) og WiFi-forbindelser. Lenbrooks PSB-brand forventes at lancere et headset, der inkorporerer SCL6-codec’en, i begyndelsen af 2024.

 

Annonce:
Forrige artikelNu virker VPN i Apple TV
Næste artikelNETGEAR introducerer WiFi 7 i Orbi 970-serien
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.