Forside Baggrund

Sony: 3D-musik på vej

-

Sony lancerer nu en helt ny musikoplevelse – 360 Reality Audio – som giver lytteren en altomsluttende lydoplevelse.

Nu kommer 3D musik, og det vil også blive distribueret via streaming.

Annonce:

Sony har samarbejdet med store pladeselskaber, musiktjenester og andre musikorganisationer for at skabe det musikalske økosystem omkring 360 Reality Audio, hvilket inkluderer udviklingen, distributionen og afspilningen af musikindhold.

Den nye musikoplevelse er skabt til artister og fans, og åbner op for en helt ny verden af musikalsk underholdning.

Lytteren omsluttes af tredimensionel lyd fra alle retninger via Object-Based Spacial Audio Technology.

Af musiktjenester vil Deezer, nugs.net, Qobuz og TIDAL være med ved premieren.

 

Sony demonstrerede 3D-musikken via højttalere og hovedtelefoner på CES. Det lød som man stod på scenen med musikerne rundt om.

 

Tyske Fraunhofer Institute for Integrated Circuits har været med i udviklingen.

“Vi er begejstrede over at være en del af dette innovative projekt, som lader forbrugerne lytte til musik på en helt ny måde. Sonys 360 Reality Audio, baseret på MPEG-H 3D Audio, giver publikum en særdeles kreativ og banebrydende musikoplevelse”, fortæller Bernhard Grill, Direktør for Audio and Media Technologies, Fraunhofer IIS, og han fortsætter:

“Takket være den underliggende support af MPEG-H Object-Based Audio kan vokaler, instrumenter og effekter placeres rundt omkring lytterne, og give dem en altomsluttende lydoplevelse som aldrig før. Med 360 Reality Audio giver Sony en banebrydende oplevelse til musikelskere”.

Sony Music ser frem til at distribuere musik i ‘360 Reality Audio’.

“Sony Music er glade for at samarbejde med Sony Corporation omkring 360 Reality Audio. Vi tror på førsteklasses lyd, som forstærker forbrugernes lytteoplevelse ,og dette nye 360-graders format er en spændende mulighed for fans, der søger en mere altomsluttende måde at lytte til musik på”, fortæller Dennis Kooker, Direktør for Global Digital Business & U.S. Sales Sony Music Entertainment, og fortsætter:

“Vi glæder os til at samarbejde med det voksende antal af musiktjenester for at gøre sange fra vores artister kompatible med 360 Reality Audio”.

 

 

Hos Warner Music ser de frem til de kommende 3D musikudgivelser.

“Vi er altid på udkig efter nye måder at forstærke vores artisters musik på og det at fremelske de forskellige muligheder er fantastisk for vores artister og deres fans”, fortæller Ole Obermann, Chief Digital Officer & Executive Vice President, Business Development, Warner Music Group, og fortsætter:

“360 Reality Audiovil tilføje en ny dimension til musiktjenester og tilbyde en lydoplevelse af højeste kvalitet, der ikke findes andre steder. Vi er imponerede over, hvad vi har hørt indtil videre, og er glade for at støtte lanceringen af denne nye teknologi.”

 

 

Hvad er 360 Reality Audio?

360 Reality Audio anvender Sonys Object-Based Spatial Audio Technology til at skabe en altomsluttende musikoplevelse, som får dig til at føle, at du står til en livekoncert.

360 Reality Audio gør det muligt for musikskabere at danne en 360-graders musikalsk oplevelse ved tilrettelægning af distance, vinkler og andre positionelle informationer til lydkilderne såsom vokaler, omkvæd og instrumenter for derigennem at tilpasse deres kreative og kunstneriske formål. Når lytterne afspiller dette, kan de nyde en strøm af musik, der møder dem fra alle retninger præcis som den var tilsigtet oprindeligt af musikskaber og artist.
Indhold

Sony leverer værktøjer til at skabe musikindhold og samarbejder med pladeselskaberne for at forberede og øge mængden af 360 Reality Audio-indhold. Også eksisterende musik, som allerede er i multitrack-lydformat, vil kunne konverteres til et 360 Reality Audio-kompatibelt format ved at benytte Sonys værktøjer.
Distributionsformat

Sony planlægger at lancere et format, som er optimeret til distributionen af musik. På baggrund af samarbejdet med Fraunhofer IIS vil formatet stemme overens med den internationale lydstandard MPEG-H 3D Audio.

Planen er at distribuere 360-graders indhold til musiktjenesternes premium-kunder.

 

Kompatible lydafspillere

Sony undersøger lige nu potentialet for forskellige lydafspillere, der understøtter 360 Reality Audio. Til at begynde med vil der være fokus på den teknologiske udvikling af hovedtelefoner og trådløse højttalere.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Forrige artikelLIFX tilføjer touch til smartlyset Tile
Næste artikelRing klar med ny smart dørklokke med kamera
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.