Forside * Featured

’Contagion’ hitter på grund af Covid-19 – både lovligt og ulovligt

-

Det er sjældent, at en næsten ti år gammel film bliver vildt populær igen uden et marketing-fremstød.

Men det er præcis, hvad der er sket for Steven Soderberghs ’Contagion’ fra 2011. Som titlen antyder, er det en film om en pandemi, der har langt alvorligere konsekvenser og meget større antal dødsfald end Covid-19 hidtil er nået op på.

Annonce:

Til trods for filmens ubehagelige handling, søger folk hen til den i disse Covid-19-tider, måske for i det mindste at få et indblik i, hvordan sådan en pandemi udfolder sig, hvis det går rigtig galt. Filmens manuskriptforfatter peger i hvert fald i den retning.

Scott Z. Burns har udtalt til Fortune, at selv om der er stor forskel mellem filmens pandemi og Covid-19 i dødelighed, så er der alligevel en hel del ligheder mellem de to situationer: ”Det vigtige, og hvor vi ramte plet, er samfundets reaktion, hvordan frygten spreder sig, og følgevirkningerne heraf”.

 

Nyheder skaber download-peaks

Problemet er dog, at ’Contagion’ ikke er specielt nem at finde. Steven Soderbergh holder sin uafhængighed som filmskaber højt, og det betyder, at ’Contagion’ ikke nødvendigvis bare kan streames fra de store streaming-platforme.

 

 

Derfor har en del brugere kastet sig over at købe den på iTunes eller downloade den ulovligt fra nettet i stedet. Det skriver The Verge, der har lavet en undersøgelse af ’Contagion’s popularitet som torrent-download sammen med TorrentFreak.

Undersøgelsen viser, at ’Contagion’ først blev downloadet mest i Sydkorea, men nu er USA nummer ét på downloads af filmen. Det er to lande, der begge slås med en hel del Covid-19-tilfælde i flere af deres regioner. Men det er også to lande, hvor ’Contagion’ ikke er at finde på Netflix eller nogle af de andre større streaming-tjenester. Kun en lille streaming-service tilknyttet betalingskanalen Cinemax har den i kataloget.

 

I top 20 på iTunes

Det mest interessante ved undersøgelsen er, at ulovlige af downloads ’Contagion’ har peaket fire gange mellem nytår og 4. marts, som er perioden, de to medier har kigget på. I alle fire tilfælde springer download-tallet meget pludseligt fra et par hundrede til tæt på 20.000 downloads i løbet af en dag. Alle fire tilfælde flugter med, at en stor nyhed om virussen har ramt mainstream-medierne.

En redaktør fra TorrentFreak påpeger derudover til The Verge, at torrents kun udgør en meget lille del af pirataktiviteterne på nettet, og at ulovlig streaming nu er et langt større fænomen – det er blot meget svært at måle disse aktiviteter.

’Contagion’ har dog også fundet en ny fanskare ad lovlig vej. I mange lande ligger filmen nu i top 20 på iTunes’ download-hitlister og i Australien samt enkelte andre lande ligger den endda i top 10. Ifølge Buzzfeed kunne den end ikke findes blandt de 100 mest populære film på iTunes før Covid-19 begyndte at sprede sig rundt om på kloden. I Danmark ligger filmen dog ikke blandt de 20 mest populære film.

 

 

Dansk pris og tilgængelighed

Contagion kan lejes hos:

  • Blockbuster, kr. 29.-
  • iTunes, kr. 39,-
  • Viaplay, kr. 39,-
  • YouSee, kr. 39,-

Online køb:

  • Blockbuster, kr. 99,-
  • iTunes, kr. 99,-
  • Viaplay, kr. 99,-

DVD køb:

Blu-ray køb

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.