Forside * Nyheder

COVID-19: Razer laver masker og Elon Musk overvejer respirator-maskiner

-

Flere virksomheder i tech-branchen forsøger nu at bidrage til at holde spredningen af Coronavirus nede.

Blandt de første til at reagere var Sharp, der besluttede sig for at omstille produktionen på en af deres skærm-fabrikker til masker, som der er hårdt brug for blandt sundhedspersonalet på hospitaler og lægehuse i de lande, hvor Corona’en hærger.

Annonce:

Siden er f.eks. Netflix på opfordring af EU gået med til at nedbringe videokvaliteten, som de streamer med i Europa, for at levne plads i netværket til de mange andre ting, der nu er behov for – herunder for eksempel nødvendig opysning af befolkningen, formidling af sundhedsdata og ikke mindst online-undervisning.

Spiludstyrs-producent Razer er nu også kommet med i klubben af tech-virksomheder, der vil dedikere nogle af deres produktionsfaciliteter til at bekæmpe COVID-19. Som nævnt er der på verdensplan en enorm mangel på masker til sundhedspersonale, og ligesom Sharp vil Razer sætte ind dér.

Det er især den almene befolknings hamstring af masker (til trods for at der ikke er nogle beviser for at masker hjælper, med mindre du omgås rigtig mange smittede, sådan som sygeplejersker og læger gør), der har skabt den store mangel, som Razer nu vil gøre noget ved.

 

Elon skulle overtales

Razers topchef, Min-Liang Tan, skrev idag på Facebook, at han havde arbejdet døgnet rundt sammen med sine ingeniører på at omstille nogle af firmaets produktionsfaciliteter til at lave masker. I alt planlægger virksomheden at donere en million masker til sundhedsvæsenerne i forskellige lande. Først for står Singapore, hvor Razers hovedkvarter i Sydøstasien ligger.

På den anden side af kloden, i Los Angeles, tuller Elon Musk rundt og overvejer, hvad han kan gøre i forhold til krisen. Han lader dog ikke til at have taget krisen særlig alvorligt, for han har mere eller mindre krævet, at hans medarbejdere i Tesla og SpaceX bliver ved med at møde på arbejde, selv om de eventuelt skulle have begyndende symptomer på COVID-19.

Musk mener, at det primært er folks frygt, der er det største problem, og derfor blev han noget overrasket, da såvel New Yorks borgmester, Bill DeBlasio, og statistik-eksperten Nate Silver fra det politiske website FiveThirtyEight begge på de kraftigste opfordrede Musk til at sætte gang i produktionen af respirator-maskiner. Dem er der nemlig også hårdt mangel på i USA.

Elon Musk skrev på Twitter, at det var ”nemt” for Tesla og SpaceX at producere respirator-maskiner, da de allerede laver lignende ilt-maskiner til brug i biler (A/C) og raketter (ilt-forsyning). Han lovede endda at sætte gang i produktionen, når der for alvor kommer mangel på maskinerne, hvilket han ikke så sent som igår ikke var overbevist om havde indtruffet endnu.

New York-borgmesteren sprang med det samme på og sagde, at de gerne ville købe så mange respiratorer, som Musk kunne producere, fordi der rent faktisk var mangel. Og tidligere idag meldt Musk så ud, at hans team ville sætte sig i forbindelse med DeBlasios team og se, hvad de kunne finde ud af. Tiden vil vise, om det rent faktisk bliver til noget.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.