Forside * Featured

Disney+ udvider i Europa, men sænker bitraten

-

Disney afviger ikke fra den oprindelige plan med at lancere Disney+ i flere europæiske lande, men reducerer billedkvaliteten.

EU har bedt streamingtjenester om at sænke kvaliteten, for at spare på internettets kapacitet, så der er båndbredde nok til hjemmearbejdspladser, fjernundervisning mv.

Annonce:

Det har Netflix, Amazon, YouTube og Apple efterlevet på forskellig vis, og nu vil Disney følge trop.

Disney+ er allerede tilgængelig i Europa, fordi Holland var forsøgsland, men her på tirsdag går de bredere ud i Europa med landene: Irland, Italien, Schweiz, Spanien, Storbritanien, Tyskland og Østrig. Norden står til at få Disney+ til sommer, dato endnu ukendt.

Frankrig var også oprindelig med i tirsdagens udrulning, men her har de franske myndigheder fået overbevist Disney, om at de skal udskyde premieren med 14 dage til 7. april.

 

Mindst 25% lavere bitrate

Disney+ lanceres med mindst 25% lavere bitrate på streamingen end oprindelig planlagt, for at honorere EUs ønske om mindre belastning af det europæiske internet.

“I tråd med Disneys mangeårige forpligtelse til at handle ansvarligt, svarer vi på anmodningen fra Europakommissær for det indre marked Thierry Breton om at arbejde sammen for at sikre, at bredbåndsinfrastrukturen fungerer gnidningsfrit”, fortæller bestyrelsesformand i Disney, Kevin Mayer, i en udmelding og fortsætter:

“I forventning om en høj efterspørgsel af Disney+ iværksætter vi proaktivt foranstaltninger til at sænke vores samlede båndbreddeudnyttelse med mindst 25%, på alle markeder hvor Disney+ lanceres d. 24. marts”.

 

Disney: Vi overvåger udviklingen

Disney vil holde øje med hvordan tjenesten påvirker internettet, og om nødvendigt sænke kvaliteten yderligere.

“I de kommende dage overvåger vi internetbelastningen og arbejder tæt sammen med internetudbydere for yderligere at reducere bitraten, hvis det måtte blive nødvendigt for at sikre, at nettet ikke overbelastes af efterspørgslen fra forbrugerne”, fortæller Kevin Mayer.

Selvom det måske ville have været bedre – for belastningen af internettet – slet ikke at udvide i Europa lige nu, så håber Disney at Disney+ lige er hvad de europæiske familier går og sukker efter, i disse coronatider hvor mange familier holdes hjemme.

“Vi ser frem til lanceringen af Disney+ og håber, at det vil give et meget tiltrængt pusterum for familier i disse udfordrende og vanskelige tider”, slutter Kevin Mayer.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.