Forside Produkter Mobil

Microsoft udsætter lancering af Surface Neo og Windows 10X til 2021

-
Surface Neo med Windows 10X ombord.

Microsoft har valgt at sætte nogle af deres mest vovede produkter på hold til næste år.

2020 skulle have været året, hvor Microsofts Surface-serie ville opleve en portefølje-udvidelse, der er mere vovet end tidligere. Men nu ser det ud som om, de lovede produkter får lov at vente en postombæring mere.

Det handler om Windows 10X, den tablet-baserede version af Windows, der understøtter to skærme, og den måske mest chance-tagende udgave af Surface nogensinde, Surface Neo. Sidste år i oktober blev begge produkter vist frem under en Microsoft-event.

Annonce:

Det var som altid Panos Panay, der ledte slagets gang, og hans ledelse af Surface-serien har været så succesrig, at han nu også har fået ansvar for Windows-platformen. Om det er det ekstra ansvar, der har fået ham og hans team til at udsætte lanceringen af Windows 10X og Windows Neo er ikke til at vide.

Men det er naturligvis mere sandsynligt, at der er tale om en Coronavirus-baseret beslutning. Ligesom så mange andre produktlanceringer, filmpremierer med mere, vil Microsoft formentlig vente med at sende Surface Neo i butikkerne, indtil folk igen er klar til at gå ud og shoppe.

Surface Duo kommer måske stadig i år

Dertil kommer naturligvis, at Coronapokalypsen har ramt de kinesiske produktionsfaciliteter hårdt, og der derfor forventes store leveranceproblemer med en hel del forbrugerelektronik, der bliver samlet i Kina, eller har kinesiske komponenter ombord.

Surface Neo er en sammenklappelig tablet med to skærme, og er det primære showcase-produkt for Windows 10X, der som nævnt er lavet til touch-interfaces og enheder med dobbelte skærme. Da Neo blev vist frem i oktober, viste Microsoft også et trådløst tastatur frem, der kan sættes på den nederste skærm og dermed lave Neo om til en laptop.

Det var oprindeligt planen, at Neo skulle komme på gaden i den sidste del af 2020, for at blive en del af julesalget. Her skulle den samtidig have haft følgeskab af Surface Duo, en smartphone, der også har to skærme. Denne kører dog Android og ikke Windows.

Der er stadig en chance for at Surface Duo kommer ud til jul. Ovennævnte nyhed er blevet breaket af veteranen Mary Jo Foley fra ZDNet, der har kontakter dybt inde i Microsoft. Disse kilder fortæller hende, at Panos Panay har sendt en e-mail ud til visse folk i Microsoft, hvor han skriver, at de ikke skal forvente at se nogle Windows 10X-enheder (inklusive Surface Neo) før til næste år.

Men der er endnu ingen, der har endnu sagt noget lignende om Microsoft Duo.

Annonce:
Forrige artikelDisney+ har allerede 50 millioner abonnenter
Næste artikelSamsung lancerer en 5G-telefon i mellemprisklassen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.