Forside Fokus

TEST: Denon Sound Bar 550 – bedre lyd til dit TV!

-

Test: Denon Home Soundbar 550

HIFI redaktørens søn, Marcus har sagt ja til at teste Denons nye soundbar i dens naturlige miljø, i hans metroseksuelle hipster-københavner lejlighed på Amager.

Annonce:

Produkt: Denon Sound Bar 550

Produkttype: Kompakt Soundbar

Set til: Kr. 4.799.-

Dansk forhandling: HIFI KLUBBEN

Testet af Marcus Stjernholm


Jeg er ikke miljøskadet…kun lidt!

Jeg er vokset op med en lydproducer fader, som jeg vidst også godt kan kalde en ægte Hi-Fi entusiast. Du ved typen, som stopper fredagsfilmen midt i det hele for lige, at justere lidt på lyden, eller musikken fordi indspilningen eller masteringen er for “uværdig” til hans sarte øregange.

Lige den “high-end” passion for Hi-Fi har jeg dog ikke helt arvet fra min nidkære fader, men jeg har dog lært, at sætte pris på god lyd,  og kan sagtens høre forskel på det ene og andet.

Min lyd i dagligdagen

I min dagligdag bruger jeg et par AirPods Pro, fordi de altid fungerer med mit udstyr og lyder ganske fint.

I min stue har jeg en Sonos Beam, fordi det er nemt, den lyder fint og den passer godt til mit behov i min lille andelslejlighed inde i byen, hvor man ikke bare kan fyre helt op for lyden. Ihvertfald ikke uden at blive uvenner med nogen…

Det er med dét udgangspunkt som jeg har testet denne super fede soundbar fra Denon på. Hvis du læser denne test med en interesse i potentielt at købe en ny soundbar, så er du måske lidt ligesom mig? Du vil gerne have fed lyd og du sætter krav til dit udstyr, men du vil heller ikke kaste alt for mange penge efter det.

Denon HOME soundbar 550, har stort set samme størrelse, bredde og feel, som Sonos Beam.

Sonos Beam vs Denon 550

Nem opsætning med HEOS app

At komme igang er lige til og minder mig meget om opsætningen fra min Sonos Beam. Kablerne der skal bruges er lige til at finde og denne lille “quick guide” i kassen fortæller dig hurtigt, at du skal downloade Denon’s HEOS app.

Efter at have skubbet min Sonos Beam væk kan jeg tilslutte strøm og sætte den op via HDMI ARC/eARC. Det er lige til og super simpelt. Det er en opsætning alle kan være med på.

Omfattende support for de mest brugte streaming tjenester er indbygget i HEOS. Incl adgang til upnp servere på dit eget netværk.

Jeg får sat den op på mit WIFI netværk, tilføjet den til mit ønskede rum i hjemmet og får fulgt alle trinene slavisk. Gnidningsfri opsætning indtil videre!

Kompakt remote med alle vigtigste funktioner, incl tone kontrol, dialog forbedring og “night mode” til yderligere kompression af dynamikken.

Den medfølgende fjernbetjening giver dig muligheden for at ændre lidt i lyden uden at skulle gå ind i HEOS app’en, –  og vil sikkert være et godt værktøj til folk, der elsker at justere løbende på den slags. Jeg lægger den dog hurtigt tilbage. Jeg foretrækker at bruge app’en, hvis der er behov for noget dér.

Første indtryk

Sonos er rykket væk og Denon er placeret på tv-bordet. Jeg skynder mig at tænde for mit Apple TV, åbne Disney+, smække en Star Wars film på, spole frem til nogle lyssværd og lasere og den lyder rigtig fedt!

Det er en tirsdag aften og jeg kan ikke skrue helt op, men jeg bemærker allerede, at den fylder rummet bedre ud. Stemmer og detaljer i filmen rammer mig bedre i sofaen, hvor jeg sidder ca. tre meter væk, hvilket er super fedt, når man ikke altid kan skrue helt op…

Den lille størrelse er udnyttet effektivt til at skabe så stor effekt som muligt.

Jeg spurgte Denon, hvordan de kunne opnå sådan en rummelig lyd og de fortalte at det skabes af deres soundbarens avancerede drivere og forstærkere i kombination med en DSP algorithm.  Oversat til almindelig forbruger sprog betyder det at der snydes en hel masse for at lave en stor lyd ud af den lille soundbar, – og at lyden kommer rigtig fedt ud i rummet…

Jeg glæder mig allerede til at høre noget musik jeg kender rigtig godt, skrue lidt på indstillingerne og se en god film fra start til slut.

Min morgen skydes i gang,  og jeg vælger via min iPhone at spille lidt Jazz fra en Spotify-playliste over AirPlay til soundbaren.  Lyden kommer lækkert inde fra soundbaren og jeg vælger også min Apple HomePod ude i køkkenet. De spiller fint sammen uden nogen forsinkelse eller ekko – præcis som man ville forvente. Det er vigtigt, at det bare virker.

Den fylder ikke meget, men leverer ret stor lyd

Efter morgenmaden er der tid til at skrue op og teste noget forskelligt musik de næste par timer, så jeg kan blive klogere på lyden. Naboerne er forhåbentlig taget på arbejde…

Jeg afspiller via AirPlay fra min iPad, hvor jeg bruger Spotify. Jeg spiller en masse forskellige sange, som jeg kender godt for at høre, hvordan den klarer sig igennem alverdens genrer og tidsaldrer.

Den lyder godt! Det er en soundbar, som gør det den skal – nemlig at kunne fylde ens rum rigtig godt ud med lyd der er meget bedre end TV`ets indbyggede højttalere og samtidig være nem at bruge.

Når jeg hører musik i min stue, så sidder jeg dog typisk ikke i midten af sofaen, som nu og lytter. Derimod går jeg rundt i hjemmet og lytter og for at være helt ærlig, så er det sådan jeg bruger min soundbar mest, når jeg ikke ser TV. Så kan jeg retfærdiggøre at bruge 1000 kr mere på denne end min Sonos?

Jeg har lidt samme udfordring, som jeg havde med min Sonos Beam. Jeg føler der mangler noget bund, når jeg spiller bastunge sange. Der vil selvfølgelig altid være nogle begrænsninger med en soundbar,  dette er i hvertfald en. Det er ikke jordens undergang, fordi via HEOS app’en kan jeg ligesom i Sonos’ app justere på bass og diskant til at få min ønskede lydindstilling.

Man kan jo altid også tilkøbe en sub, hvis man virkelig mangler den. HOME systemet har mulighed for at udbygge med flere forskellige tilpassede, trådløse højttalere, bestående af et par små subwoofere (perfekte til et hjørne) og deciderede baghøjttalere.

Der er mulighed for at udbygge til et kraftigere system med matchende subwoofere og baghøjttalere i samme serie.

I min lejlighed og min stue vil det ikke være nødvendigt, men i et større rum, vil det klart være en fordel med en hjørne placeret sub.

Filmaften med Denon HOME soundbar 550!

Jeg glæder mig til at smide en film på i aften for at teste surround lyden! Jeg har gået hele dagen og tænkt på, hvad jeg skulle se…

Men inden da skal kæresten og jeg åbenbart se “Sommerdrømme” på TV2. Yes.  Men så!

Uden rigtig at have nævnt specielt meget om den nye tilføjelse til stuen siger hun pludseligt: “Lyden kommer godt nok ud i rummet, hva?”

Jeg spørger ind om hun seriøst kan høre forskel og det mener hun at hun kan og jeg kan kun give hende ret. Lyden er meget mere involverende, når vi ser serier og film.

Da jeg nu har hendes opmærksomhed spørger jeg ind til designet, hvortil hun svarer “Jeg ville ønske den var hvid, som vores Sonos.” og igen må jeg give hende ret. Den ligner bare en rigtig “Sound Bar”… Enten kan du lide designet eller så kan du ikke. Jeg havde nok også foretrukket en hvid version. Det bliver lidt et meget klassisk Hi-Fi look, der ikke rigtig kan støde nogen.

Tilbage til lyden! Sommerdrømme er slut og det er film tid…

Jeg smider “Big Hero 6” på fra Disney+ og igen kommer lyden virkelig fedt ud i rummet.

Langtids indtryk

Jeg har virkelig nydt at bruge den hver dag, men jeg er glad for at have fået den lidt mere æstetiske hvide soundbar tilbage på tv-bordet.

Denon Home soundbar 550 vinder på film!

Jeg brugt min Sonos igen de sidste par dage og har jeg kunne høre forskel?

Når jeg afspiller musik, så nej, men når jeg afspiller serier og film, så ja…

Hvis du køber en Denon SoundBar 550  får du en virkelig god sound bar.

Du får muligheden for at udbygge hjemme anlægget, og som med Sonos og du får en super fin app med masser af betjeningsmuligheder!

Ser du mange film og serier, så vil jeg klart anbefale dig at investere de ekstra 1000 kr i forhold til beam.

Lad os håbe at dette kun er begyndelsen på Denons soundbar ambitioner og de måske laver lidt små justeringer på designet, så den passer ind i flere hjem!

Tilslutninger

Soundbaren kan kun tilsluttes tv via eARC/ARC, og har mulighed for flere eksterne kilder via enten optisk digitalt input, linje input på minijack (f.eks til en pladespiller med indbygget RIAA) og en HDMI kilde.  Der er også en USB indgang til f.eks afspilning af filer på en USB stick.  Netværkstilslutningen kan også laves med kabel.

 

Denne artikel er en del af serien: alt i et hifi

Denne artikel er en del af serien: hjemmebiograf

DENON HOME Sound bar 550

7.5
Design 6.0
Lyd 8.0
Betjening 8.0
Value for money 8.0

Plus

  • Nem opsætning
  • God lyd med film
  • Virker problemfrit
  • Kan udbygges med subwoofere
  • Kan udbygges med dedikerede surround kanaler
  • HEOS er solidt

Minus

  • Fås ikke i hvid
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.