Forside * Nyheder

CES 2022: Her er Sony’s 2022 TV-lineup

-

Sony er klar med et omfattende OLED og LCD lineup hvor der er rigeligt af modeller at vælge imellem.

Du kan få alt fra QD-OLED, Mini LED til LCD TV i Sonys 2022 lineup, og i størrelserne fra 40 – 85 tommer. Her er Sony’s TV lineup. Alle TV kommer med Google TV som smart TV platform, hvor Sony sammen med Google har satset på at forbedre indholdet, bl.a. i samarbejde med Sony Pictures. Sony vil dog ikke fortælle hvor længe de opdaterer Google TV platformen på 2022 modellerne.

Sony introducerede deres Cognitive processsor XR i 2021, og denne er blevet forbedret i 2022 til de nye paneler der kommer. Forbedringerne er på billed og lyd. Den nye farvealgoritme giver mere fleksibilitet, hvordan den beregner farver og lysstyrke i farverne. Sony tilbyder også Netflix Adaptive Calibrated Mode i 22 modellerne, så TV’et viser billedet ud fra hvordan Netflix ønsker det vist. Dette forbedrer især billedkvalitet i rum hvor lyset skifter meget.

Annonce:

Du kan tilføje TV serier og film direkte fra din smartphone til din “watch liste” på TV’et

De fleste af 2022 modellerne kommer med VRR understøttelse fra starten, og Sony fortæller også at der kommer VRR opdatering til 2021 modellerne, men kan ikke fortælle hvornår.

Sony Bravia CAM

Mulighed for Bravia kamera på alle ’22 modeller

Bravia CAM er et lille kamera som monteres på toppen af TV’et, som kan bruges til kontrol af TV’et og til Video Chat. Kameraet kan også bruges til at registrere hvor du sidder i forhold til TV’et, og så vil TV’et automatisk justere lyden ud fra det.

Kameraet monteres via en lille magnet på bagsiden, og kommer med Z9K og A95K, og kan købes som ekstra udstyr (USB) til de andre modeller. Til at starte med kan man kun bruge Bravia CAM med Google Duo til videochat, men Sony arbejder for at få support for flere klienter.

 

Ny og mindre fjernbetjening i 2022

De nye modeller får en mindre fjernbetjening. Sony fjerner bl.a. de numeriske taster som Samsung gjorde for nogle år siden.Oven i det har den fået bag-belysning på topmodellerne, som tænder automatisk når du tager fjernbetjeningen i hånden. Og så har den en “Find mig” funktion, som du kan bruge sammen med Google Assistent.

De nye fjernbetjeninger har også streaming knapper, der er placeret i bunden til Netflix, Disney+, Amazon Prime og YouTube.

 

Pris og levering

Sony fortæller kun at de nye modeller kommer i foråret 2022, men har hverken dato eller pris klar på modellerne. Det er heller ikke klart om alle modeller kommer til Danmark.

 

Sony Bravia XR A95K

Vi har allerede skrevet om Sony A95K, og du kan læse meget mere om flagskibet, der kommer i 55 og 65″ her.

 

Sony Bravia XR Z9K – 8K LCD TV med MiniLED bagbelysning

I Master Series finder vi også Z9K familien, der fås i 85 og 75″. TV’et kommer med 4K/120 og ALLM, Google TV og Apple AirPlay support. TV’et har Bravia CAM medfølgende som standardudstyr, og en premium bagbelyst fjernbetjening. Sony oplyser ikke hvor mange LED zoner der er i TV’et.

 

Sony Bravia XR A90K – 4K OLED TV

A90K ligger i grænselandet mellem Master serien samt Premium segmentet i Sonys TV-lineup. TV’et kommer med 4K/120 og ALLM, Google TV og Apple AirPlay support. TV’et har ikke Bravia CAM medfølgende, men det kan købes som ekstra udstyr. TV’et kommer i 42 og 48″.

 

 

Sony Bravia XR A80K – 4K OLED TV

A80K ligger i Premium segmentet i Sonys TV-lineup. TV’et kommer med 4K/120 og ALLM, Google TV og Apple AirPlay support. TV’et har ikke Bravia CAM medfølgende, men det kan købes som ekstra udstyr. TV’et kommer i 55, 65 og 77″.

 

 

Sony X95K i 65″

Sony Bravia XR X95K – 4K LCD TV med MiniLED bagbelysning

X95K ligger i Premium segmentet i Sonys TV-lineup. TV’et kommer med 4K/120 og ALLM, Google TV og Apple AirPlay support. TV’et har ikke Bravia CAM medfølgende, men det kan købes som ekstra udstyr. TV’et kommer i 55, 65 og 77″.

 

Sony Bravia XR X90K – 4K LCD TV med Full Array LED

X90K ligger i Sonys Step-up segment i Sonys TV-lineup. TV’et kommer med 4K/120 og ALLM, Google TV og Apple AirPlay support. TV’et har ikke Bravia CAM medfølgende, men det kan købes som ekstra udstyr. TV’et kommer i 55, 65 og 75 og 85″.

 

Sony X85K

Sony Bravia X85K – 4K LCD TV med Direct Backlight LED

X85K ligger i Sonys start segment i Sonys TV-lineup. TV’et kommer med 4K/120 og ALLM, Google TV og Apple AirPlay support. TV’et har ikke Bravia CAM medfølgende, men det kan købes som ekstra udstyr. TV’et kommer i 43, 50, 55, 65 og 75″.

 

Sony X80K

Sony Bravia X80K – 4K LCD TV medDirect BacklightLED

X80K ligger i Sonys start segment i Sonys TV-lineup. TV’et kommer med 4K og ALLM til gaming, Google TV og Apple AirPlay support. TV’et har ikke Bravia CAM medfølgende, men det kan købes som ekstra udstyr. TV’et kommer i 43, 50, 55, 65, 75 og 85″.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.