Forside Baggrund

Matter-standarden stikker hovedet frem på iOS og Android

-
(Foto: Unsplash/Matter)

Den nye udvikler-beta af iOS og iPadOS har en indstilling for Matter-enheder, og det samme har visse Android-brugere observeret, selv om det sidste formentlig er utilsigtet.

Fans af smarthjems-løsninger går lige nu spændt og venter på at Matter-standarden bliver færdiggjort og lanceret. Det vil nemlig kunne koble alle de mange forskellige smarthjems- og IoT-økosystemer sammen, og det er nok værd at vente på.

De ovennævnte fans er dog formentlig også en smule nervøse. Verdens tech-entusiaster er nemlig for længst blevet lovet, at Matter-standarden bliver lanceret i efteråret 2022, efter at den allerede er blevet forsinket tidligere.

Annonce:

Om organisationen bag og de mange selskaber, der slutter op om Matter når deres deadline, vil de kommende uger vise. Men det ser i det mindste ud til at to af dem er ved at være klar til kamp. Og det er to af de største – Google og Apple.

Begge firmaer har nemlig (i et af tilfældene måske utilsigtet) lukket lidt op for, hvordan Matter bliver implementeret i folks enheder, nærmere betegnet smartphones og tablets. Netop disse to enhedskategorier er blevet sat i centrum som enheder, der kan koble de forskellige økosystemer sammen.

Dukker op under indstillingerne

For Apples vedkommende er der næppe tale om noget uheld. Onsdag landede iOS og iPadOS 16.1 nemlig hos beta-testere og udviklere, og der gik ikke lang tid, før folk med falkeblik fik øje på en ny mulighed i indstillingerne.

(Screenshot: The Verge)

Som det ovenstående iPadOS 16.1 developer beta-screenshot (taget af The Verge) viser, er der nu et ”Matter Accessories”-menupunkt tilgængelig under de generelle indstillinger. Det er dog begrænset, hvad dette kan bruges til p.t., eftersom der ikke er nogle Matter-kompatible enheder på markedet endnu.

De eneste, der egentlig har glæde af denne tilføjelse lige nu er udviklere, der netop arbejder på Matter-enheder, så det tyder jo både på, at Apple og forskellige smarthjems-producenter er godt i gang med at implementere Matter ud fra, hvad de lige nu ved om standarden.

(Foto: Android Authority)

Som nævnt er det samme tilsyneladende tilfældet hos Google, men her er der måske tale om en utilsigtet afsløring. Android Authority har fået tilsendt screenshots fra en kilde, mediet tilsyneladende stoler på, der viser et menupunkt for Matter-enheder under ’Devices & Sharing’ i Android. Når man klikker på det, dukker der selvsagt ingen Matter-enheder op, men der er en mulighed for at blive notificeret, når en Matter-enhed er i nærheden.

Ifølge Android Authority er det ikke helt til at vide, om Google simpelthen så småt er begyndt at slippe Matter-kompatibiliteten ud til f.eks. særligt udvalgte brugere af firmaets egne Pixel-telefoner. Men eftersom Matter-API’en stadig er i lukket beta-test, er det nok allermest sandsynligt, at der er tale om et uheld.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.