Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus 7 – Næsten lige så god som OnePlus 7 Pro

-
OnePlus 7 (foto: recordere.dk)

OnePlus har med 7 familien løftet niveauet for hvad man kan forvente af en stadig ok prisbillig telefon. OnePlus 7 giver dig næsten det samme som OnePlus 7 Pro. 

For nogle uger siden testede vi flagskibet OnePlus 7 Pro, og nu har vi så fået OnePlus 7 i hånden. Mange ting er ens, og det vil man også kunne se i vores anmeldelse, hvor vi har genbrugt meget tekst, fordi det er ens. 

 

Annonce:

 

Udpakning og installation

OnePlus 7 kommer i en flot æske, der udover telefonen indeholder en Warp Charge 30 USB oplader, samt det signatur-røde USB-C opladningskabel. Desuden er der et gennemsigtigt beskyttelsescover til bagsiden af telefonen. Der er ingen øretelefoner med i pakken.

Skærmen på OnePlus 7 er 6.41 tommer, men til forskel fra OnePlus 7 Pro afbrydes den af et lille kamera-hak i toppen, der gemmer selfie-kameraet. På bagsiden har man et kamera med 2 linser, På venstre side har man lydstyrke og dual-SIM skuffe, og på højre side har man tænd/sluk samt en 3-klik knap, hvor man kan vælge lydløs/vibration/lyd på. I bunden er der et USB-C stik.

Designet minder forbavsende meget om OnePlus 6T som vi har anmeldt tidligere. Det er lidt traditionelt, men stadig forbavsende pænt.

Modellen vi testede var med 8GB RAM og 256GB lagerplads, og farven var Mirror Gray, der lige nu er den eneste farve som OnePlus 7 kan bestilles i. Jeg savner lidt et bredere udvalg af farver, som var en af forcerne ved OnePlus 7 Pro.

Designet er klassisk, og skærmen går til kant uden at være buet som på OnePlus 7 Pro.

Telefonen har også fået ATMOS stereo-lyd, og en endnu bedre fingeraftrykslæser.

Ligesom sin storebror, har OnePlus 7 ikke en IP certificering for vand- og støvtæthed, ligesom den også mangler trådløs QI opladning.

 

Hakket i toppen af OnePlus 7 (foto: recordere.dk)

 

Skærmen: 6.41 tommer AMOLED … med hak

OnePlus 7 har en AMOLED skærm på 6.2 tommer. OnePlus har ikke givet 7’eren 90 Hz. skærmopdatering som 7 Pro har, og det kan ses. Når man først har prøvet skærmen på OnePlus 7 Pro med 90 Hz., så virker andre skærme bare ikke lige så gode, men slår man det ud af hovedet, så har OnePlus 7 en rigtig god OLED skærm. Opløsningen er på 2340 x 1080 . Skærmen er beskyttet af Gorilla Glass 6, der beskytter mod ridser.

Oven i det har OnePlus 7 fået en endnu bedre fingeraftrykslæser indbygget i skærmen, der ligesom på OnePlus 7 Pro reagere hurtigt og præcist.

 

Ydelse – Helt i top – Og lige så god som OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 kommer med Qualcomm Snapdragon 855, og modellen vi testede var med 8GB RAM og 256GB lagerplads. Den nye Snapdragon giver en rigtigt god ydelse, hvor vi på GeekBench 4 Pro målte følgende score:

  • Single-Core 3.460
  • Multi-core: 10.885
  • Antutu score: 366.491
Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

Alle apps kører lynende hurtigt, og på spil imponerer OnePlus 7 også. OnePlus har lavet et samarbejde e-sport syndikatet Fnatic. En speciel Fnatic gaming mode, gør at du får maksimal ydelse når du spiller spil der har høje krav til ydelse.

OnePlus 7 kommer også med UFS 3.0, der er en drevteknologi, der øger hastigheden ved læsning og skrivning sammenlignet med UFS 2.1, som bruges i mange andre Android telefoner.

Batteriet er på 3.700 mAh, og kommer for de fleste fint igennem dagen, men bruger du den meget, vil du stadig skulle lave en opladning i løbet af eftermiddagen. OnePlus 7 har ikke Warp Charge som sin storebror, men kan oplade med Fast Charging (5V 4A).

Desværre har OnePlus 7 ikke trådløs opladning.

 

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 7 har dual-SIM, der begge kan være aktive når det gælder opkald, og så vælger du blot hvad SIM kort du vil bruge til mobil-data.

OnePlus 7 har også understøttelse for VoLTE og WiFi opkald, så du kan få den bedste opkaldskvalitet, hvis du er på 4G/LTE eller WiFi.

OnePlus 7 har også understøttelse for alle de vigtige trådløse protokoller 2×2 MIMO 802.11 a/b/g/n/ac, ligesom den understøtter 4G/LTE.

Du får også Bluetooth 5 med AptX og AptX HD, og naturligvis også NFC.

 

OnePlus med Android 9 og Oxygen OS 9.5

 

Software og Oxygen OS 9.5

OnePlus 7 kommer med Android 9 Pie, og deres egen Oxygen OS 9.5.

Jeg synes at Oxygen er en ren og lækker brugerflade, der med sin dark-mode giver en rigtigt god oplevelse. Dog er der én ting jeg savner enormt. Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemmeskærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er dumt, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til.

Men udover det, så er det en superflydende oplevelse at bruge OnePlus Oxygen OS 9.5. Software og apps kører flydende, og de 8GB RAM som modellen vi testede havde, giver masser af plads til at køre flere apps samtidigt.

Mens vi testede telefonen, kom der en større opdatering af softwaren, som bl.a. forbedrede kameraets ydelse. Og der har OnePlus virkeligt været en positiv oplevelse. Der kommer ofte opdateringer.

Så hele software oplevelsen af OnePlus 7 er også super positiv.

 

 

Fin lyd og Dolby Atmos

OnePlus 7 har fået stereo-lyd, og oven i det, har de indgået et samarbejde med Dolby, der har kalibreret de indbyggede stereohøjttalere så de er Dolby Atmos certificeret. Ligesom på alle andre “Atmos” telefoner, mener vi at det er åndsvagt at kalde mobiltelefon-lyd Dolby Atmos, men sådan må det være.

Men telefonen har imponerende lyd, og faktisk en stereolyd der virker. Der er masser af både top og bund, men at gå derfra til at sige at det lyder “Dolby Atmos” godt er nok for meget.

Konferencekald har godt af den ekstra gode lyd, og har du brug for at vise en musikvideo til venner, så er det jo ingen skade til at det lyder mindre fladt en de fleste mobiltelefoner.

 

Kamera på OnePlus 7 (foto: recordere.dk)

 

Kameraet er godt, men jeg savner nu alligevel wide-angle og det smarte selfie-kamera fra OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7 har to linser på bagsiden, men den ene af de to sensorer er blot til dybden, og der savner jeg wide-angle kameraet som er på OnePlus 7 Pro.

Men kameraet er godt. Det har mange indstillingsmuligheder, og du får også optisk billedstabilisering.

OnePlus 7 tager fine billeder i mørke, og har hvis man har behov for endnu mere lys i mørke forhold en “Nightscape” opsætning, der med AI giver endnu mere lys og kontrast.

OnePlus 7 har også en rigtig lækker PRO opsætning, hvor du kan lege med de fleste indstillinger i kameraet.

 

 

På videosiden kan du optage i op til 4K/UHD 60fps, og videokvaliteten virker endog meget god.

Nedenfor er en håndfuld billeder vi har taget med OnePlus 7.

 

 

 

Konklusion

OnePlus 7 er en værdig afløser for OnePlus 6T, men når man har haft en OnePlus 7 Pro i hånden, og brugt den mere end nogle få timer, så ved man også, at har man de 1.100 kr. som OnePlus 7 Pro koster, så bør det være OnePlus 7 Pro man køber.

Men hvis man gerne vil spare de penge, så er OnePlus 7 blandt de allerbedste Android køb man kan gøre lige nu. Telefonen har de bedste specifikationer på ydelse, og ligger med i top når det gælder kamera, batteri og skærm.

Skal jeg finde noget der trækker ned, så er det de to punkter jeg også nævnte ved udpakningen. Den manglende trådløse opladning og den manglende IP certificering for vand- og støvtæthed.

Men har du lyst til at købe en hurtig og lækker Android telefon lige nu, så bør OnePlus 7 være med i dine overvejelser. Men lad det været slået fast, at skal du have den bedste Android lige nu, så køb storebror OnePlus 7 Pro.

 

OnePlus 7

Fra 4.299,-
9.1

Design

9.0/10

Ydelse

9.5/10

Skærm

9.0/10

Kamera

8.5/10

Batteritid

9.0/10

Pris

9.5/10

Plus

  • Høj ydelse
  • Lækkert design
  • Kamera

Minus

  • Manglende trådløs opladning
  • Ingen IP certificering
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.