Forside Nyheder

OnePlus viser deres første 2021-nyheder frem om en uge

-
OnePlus bruger astronauten William Anders’ legendariske ‘Earthrise’-billede i deres invitation – og det er ikke helt tilfældigt (Foto: OnePlus/William Anders)

Det bliver lidt tidligere end ventet, d. 8. marts, at vi får OnePlus 9-serien at se…og måske to nye smarture.

For noget tid siden bragte vi nyheden om at OnePlus muligvis havde fundet deres fotografiske samarbejdspartner, i samme stil som Huaweis co-branding med Leica og Nokias samarbejde med Carl Zeiss, der går helt tilbage til dumbphone-dagene.

Baseret på lækkede fotos af OnePlus 9 Pro, ser det grangiveligt ud som om, OnePlus er indgået i et samarbejde med den legendariske og 180 år gamle kameraproducent fra vores broderfolk hinsidan, Hasselblad.

Annonce:

At det bliver tilfældet, har vi nu fået en endnu større indikation af. OnePlus har nemlig endelig inviteret til lanceringsevent, hvor vi kommer til at se firmaets nye produkter. Det var ventet, at dette skulle ske i midten af måneden, men det bliver allerede om en uge, 8. marts.

Svensk billedkvalitet

På invitationen har OnePlus valgt at bruge det legendariske foto med navnet ’Earthrise’, der blev taget af astronauten William Anders kl. 17 dansk tid juleaften i 1968, da han og resten af holdet på Apollo 8-missionen var i kredsløb omkring månen. Når det siger noget om, hvad OnePlus har i posen til os, er det fordi Anders tog billedet med…et Hasselblad-kamera.

Pete Lau, den ene af OnePlus’ to stiftere (nu alene på posten efter Carl Pei gik solo under stor mediebevågenhed) tweetede billedet ud sammen med invitationen og et link til en website med title ’Moonshot’. Det sidste plejer at beskrive en innovation af større kaliber, hvor man går efter noget, der ikke tidligere har været muligt.

Der er altså en vis dobbelttydighed i invitationen, der på den måde fortsætter en tradition, Apple startede i sin tid, med at lægge hints til de kommende produkter ind i invitationens grafik. Ud over Hasselblad-samarbejdet er det dog svært at sige, hvad OnePlus tænker på som et ’moonshot’.

To smarture?

De seneste bulletiner går på, at der kommer tre smartphones og et smartur d. 8. marts. På smartphone-fronten bliver der i 9-serien angiveligt tale om den sædvanlige 9 Pro- og 9-kombination, der begge er baseret på den nyeste Snapdragon-processor (888 i dette tilfælde) og har små variationer mellem hinanden, der gør 9’eren lidt billigere.

Derudover skulle der, som vi berettede for nylig, blive tale om en 9R-model, der er endnu billigere, og hvor der også gås på kompromis med processorkraften. Og så er der det der smartur, som der går rygter om. Hvis disse holder vand, bliver det OnePlus’ første smartur, kommer der måske to ure.

De to OnePlus-ure, som de tager sig ud i dokumenterne hos de tyske myndigheder (man skal ikke lægge noget i størrelsesforskellen). Det er den påståede RX- eller “Sport”-model til venstre (Foto: DMPA)

Det tyske website Techniknews opdagede for et par uger siden, at OnePlus havde registreret to ur-designs ved de tyske varemærke-myndigheder. De har begge runde skiver og skulle køre med Android Wear, og det er svært at se forskel på dem lige umiddelbart. Dog har den ene model en lidt anderledes rem, så måske har OnePlus lagt noget funktionalitet ind i der.

OnePlus’ søsterselskab Oppo har også to ure i sortimentet. Det ene, Oppo Watch, ligner en Apple Watch-klon, mens det andet ur, Oppo Watch RX, ligner OnePlus-urene ovenfor til forveksling. Oppo-uret blev annonceret i oktober, men har stadig ikke ramt markedet (i hvert fald ikke uden for Kina), så måske er det nye OnePlus-ur Oppo Watch RX i forklædning.

Annonce:
Forrige artikelSå skete det: Lyngdorf får MQA
Næste artikelBrutale prisstigninger hos Viaplay
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.