Forside Produkter Mobil

Apple vil producere 10 mio. færre iPhones end forventet

-

Endnu en gang har Apple måttet fortælle sine komponentleverandører, at årets iPhone-produktion bliver mindre end oprindeligt tiltænkt.

Man begynder at forstå, hvorfor Apple langsomt er i gang med at skifte strategi. Firmaet har som bekendt i flere år været i gang med at fokusere mere på tjenester og tilbehør og forventer angiveligt at deres AR-briller overhaler iPhone som den primære indtægtskilde i 2030.

Annonce:

Når dette er forståeligt, er det fordi vi efterhånden i flere år i træk har kunnet bringe en historie som den herunder. Apple har ifølge Bloomberg endnu engang adviseret sine komponent-leverandører om, at de har tænkt sig at producere færre iPhones end oprindeligt forventet.

Sidst dette skete, var så sent som i oktober. På det tidspunkt var det dog den igangværende chipmangel-krise, der fik skylden. Det er naturligvis klart, at Apple er nødt til at forklare sine øvrige leverandører, at de ikke kan lave helt så mange iPhones, hvis blot en enkelt producent af en af de mere centrale chips ikke kan levere det nødvendige.

Dengang forventede Apple dog, igen ifølge Bloomberg, at antallet af solgte iPhones ville komme tilbage på sporet, så snart chipkrisen var overstået. Apple lovede altså sine leverandører, at der kun var tale om et midlertidigt problem.

Nedadgående kurve

Det er denne udmelding, som Apple nu har måttet trække i land på. Tilbage i oktober sagde Apple, at de forventede at sælge cirka 80 millioner enheder i kalenderårets sidste kvartal, der typisk er Apples bedste på grund af julen.

Det er omkring 10 millioner færre end Apple oprindeligt havde adviseret komponentleverandørerne om, men som nævnt forventede de at samle de sidste 10 millioner enheder op til næste år. Men nu har Apple ifølge Bloomberg fortalt leverandørerne, at de sidste 10 millioner iPhones næppe vil blive produceret overhovedet.

Det japanske erhvervsmedie Nikkei rapporterede i starten af november, at Apple endda havde skåret ned på produktionen af iPads for at reservere chips til iPhone. Men det ser altså ikke ud til at have hjulpet.

iPhone-salget peakede i 2015 med lidt over 231 millioner enheder. Siden har salgskurven overordnet set haft en nedadgående retning, med to alvorlige dyk i 2016 og 2019. Sidste år blev der således solgt lige under 197 millioner iPhones. Det hører med til historien, at smartphonemarkedet generelt er i nedgang.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.