Forside CES * CES 2024

Om få dage går det løs! – Men hvad er CES egentligt?

-
CES i Las Vegas – Den største messe for forbrugerelektronik

CES, forkortet for Consumer Electronics Show, er en af de mest betydningsfulde messer inden for forbrugerelektronik og har været en vigtig begivenhed i tech-industrien siden dens begyndelse.

Arrangementet afholdes årligt i Las Vegas, Nevada, og er kendt for at være et udstillingsvindue for de nyeste innovationer og teknologiske gennembrud.

Historien om CES begynder i 1967 i New York City. Med kun 17.500 deltagere og 100 udstillere i det første år, var det en beskeden start, men alligevel et vigtigt første skridt. CES blev hurtigt kendt som stedet, hvor virksomheder kunne fremvise deres nyeste produkter og teknologier. I de efterfølgende årtier voksede messen eksponentielt, både i størrelse og indflydelse, og flyttede i 1978 til sin nuværende placering i Las Vegas.

Annonce:

 

CES i Las Vegas

Gennem årene har CES været vidne til lanceringen af mange banebrydende produkter. For eksempel blev VCR’en (videobåndoptageren) introduceret til verden på CES i 1970, CD-afspillere i 1981, HDTV i 1998, og Blu-ray-diske i 2004. Disse lanceringer understreger messens betydning som et primært sted for at præsentere nye forbrugerteknologier.

Antallet af deltagere og udstillere ved CES har også set en dramatisk vækst. I de senere år har messen tiltrukket omkring 170.000 deltagere og over 4.500 udstillere. Denne massive deltagelse inkluderer et bredt spektrum af industrier og områder, fra store tech-giganter til opstartsvirksomheder, alle ivrige efter at vise deres nyeste innovationer.

 

COVID-19 pandemien påvirkede dog arrangementet betydeligt. I 2021 blev CES afholdt virtuelt for første gang i sin historie, hvilket markerede en stor ændring i formatet og måden, hvorpå teknologiske innovationer blev præsenteret.

 

Samlet set er CES ikke kun et barometer for den aktuelle tilstand af forbrugerelektronikindustrien, men også en forudsigelse for fremtidige teknologiske tendenser. Med hvert år fortsætter det med at være en central begivenhed, hvor ny teknologi debuterer, industripartnerskaber dannes, og fremtidige innovationer tager deres første skridt mod det bredere marked.

Recordere.dk deltager igen i år på CES, hvor vi dækker både store lanceringeer og spændende produkter der vises på standene. Mens du læser denne artikel sidder vi med stor sandsynlighed i flyet over Atlanten på vej for at give jer den bedste dækning af verdens største messe for AV-elektronik.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.