Forside * Nyheder

EU vil udspørge Apple om blokering af Epic Games

-
(Foto: Imagine.art/Apple/Epic Games)

EU-kommissionen er trådt hurtigt i aktion ovenpå gårsdagens nyheder om Apples udelukkelse af Epic Games fra iOS-udviklermiljøet.

Vi kender normalt EU-systemet som et stort, tungt og langsomt fænomen, hvor ting ofte bliver overvejet, vendt og drejet til ukendelighed, før der sker noget. Men når først, der er fastlagt nogle retningslinjer, kan EU-myndighederne godt reagere hurtigt.

Det er for eksempel tilfældet i den celebre sag, vi kunne rapportere om i går, hvor striden mellem Apple og Epic Games er blusset op i en grad, hvor der næsten er blevet tale om personangreb og mudderkastning mellem to tech-giganter.

Annonce:

Bloomberg skriver nemlig, at EUs konkurrencemyndigheder har tænkt sig at udspørge Apple om deres beslutning om at ophæve Epic Games’ relativt nyoprettede udviklerkonto, der har hjemme i sidstnævntes svenske kontor.

En talsperson fra Europakommissionen har bekræftet overfor Bloomberg, at kommisionen har udbedt sig en forklaring fra Apple i forbindelse med firmaets behandling af Epic Games’ udviklerkonto, og hvordan denne adfærd kan ses som værende i overensstemmelse med Digital Markets Act (DMA), der trådte i kraft tidligere på året.

Uvenskabelig kommunikation

Europakommissionen siger, at spørgsmålene rettet til Apple i denne forbindelse vil falde i forbindelse med at kommissionen undersøger, hvordan Apple generelt overholder DMA, inklusive reglerne om gennemsigtighed for udviklere og andre erhvervsbrugere af Apples app-økosystem.

Den svenskbaserede udviklerkonto var specielt oprettet med det formål at starte en europæisk app-butik på iOS, der udelukkende sælger Epic Games-produkter, såsom det ultrapopulære spil Fortnite. Butikken ville også facilitere betaling direkte til Epic Games fra iOS-kunder, og det er præcis den slags markedskonkurrence, som DMA skal beskytte og opfordre til.

Apples ophævning af Epic Games’ udviklerkonto kom efter to ugers tovtrækkeri, hvor de to firmaers topchefer og advokater har kommunikeret med hinanden via email og brev. Denne kommunikation har til tider været langt fra venskabelig, hvor Apple i forskellige skarpe vendinger har kaldt Epic Games et firma, man ikke kan stole på.

Ifølge Bloomberg er der nu lagt op til endnu en konfrontation mellem Apple og EUs konkurrencemyndigheder, der allerede har tilkendt Apple en gigantbøde for at forhindre app-udbydere i at benytte andre betalingssystemer end Apples egen – noget, der skete på foranledning af en klage fra Spotify

 

Opdatering

Apple i kovending: Epic er tilbage i varmen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.