Forside Baggrund

Kan pakker fra Kina bære coronavirus?

-
Foto: Shutterstock.com

I disse tider er det rart at vide: Er det risikofrit, i forhold til coronavirus, at modtage varer fra Kina?

Du handler hos en af de andre kinesiske forhandlere, men er kommet i tvivl om det nu også er sikkert at modtage pakker fra Kina i denne tid.

Kan en pakke indeholde coronavirus?

Annonce:

Svaret er umiddelbart nej. Eller rettere, jo coronavirus kan godt overleve i kort tid på eksempelvis breve og pakker, men ikke i længere tid. Det fortæller verdenssundhedsorganisationen WHO.

WHO skriver at tidligere analyser viser, at det er sikkert at modtage pakker. For selvom en smittebærer af coronavirus måtte have rørt forsendelsen, så kan viraet ikke overleve længe nok, til at udgøre en risiko.

Så det er begrænset til, at der kun er en risiko, hvis en pakke måtte have fået coronavirus i forbindelse med leveringen her i Danmark. Altså eksempelvis hvis budet er smittebærer.

Men lige nu er der ikke registreret tilfælde med coronavirus i Danmark, og såfremt det måtte ske er proceduren at isolere den eller de berørte personer.

Så at modtage pakker fra Kina i denne tid udgør ikke nogen øget risiko.

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung viser Thom Browne-designet kollektion frem
Næste artikelMWC i Barcelona ramt af endnu flere aflysninger.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.