Forside Nyheder

Carl Peis Nothing har overtaget resterne af Essential

-

Kan du huske Android-stifteren Andy Rubins Essential-smartphonemærke? Nu er navn, logo med mere kommet i hænderne på OnePlus-stifteren og hans nye Nothing-brand.

En kort overgang i 2017 så det ud som om, Essential kunne gå hen og blive et nyt, stort smartphone-brand. Sådan skulle det dog ikke gå. I hvert fald ikke i første omgang. Nu kan det det dog imidlertid se ud som om, Essential får en chance mere.

Annonce:

Carl Pei, den ene stifter af OnePlus, der for nylig forlod firmaet under en storm af rygter om interne magtkampe, har angiveligt overtaget Essential-brandet. Design-elementer som logo og varemærker er blevet overført til Pei af den tidligere ejer, Andy Rubin.

Det skete ifølge 9to5Google i sidste måned, hvilket webmediet har fundet ud af ved at grave dybt ned i den britiske varemærkestyrelsesn database. Når briterne er involveret, er det sandsynligvis fordi, Carl Pei har valgt London som hovedsæde for sit nye forbrugerteknologi-brand med det flabede navn Nothing.

Forleden kom det frem, at Pei har planer om at lancere et par trådløse øretelefoner som sit første Nothing-produkt, men han sagde samtidigt i et interview med Bloomberg, at der var mere på vej. Sidst i februar skulle Nothing angiveligt afsløre….noget, der ikke er ingenting.

Tilbage til titaniummet?

Det vides endnu ikke, om Nothing kommer til at producere smartphones. Som Carl Pei beskrev det, vil Nothing i første omgang være et økosystem af devices, der kan tale sammen på nye måder. Det vides heller ikke, om overtagelsen af Essential omfatter nogle teknologipatenter eller blot navn og design-elementer.

Det sidste kan dog godt gå hen og betyde mere, end man skulle tro. Ud over et ret cool, minimalistisk logodesign var Essentials eneste smartphone, PH-1, kendetegnet af en lige så minimalistisk formfaktor. Det var en ret tung smartphone i bogstaveligste forstand, og det var der en grund til.

PH-1 havde nemlig titantium integreret i sin udformning, hvilket ifølge holdet bag betød at man ikke behøvede gemme det strømlinede og glinsende udseende væk bag et eller grimt silicone-cover. Essential kunne tåle at blive tabt.

Så måske er det disse designprincipper, Carl Pei har overtaget fra Andy Rubin, der har holdt temmelig lav profil efter Essential blev lukket ned, og det kom frem at der måske lå nogle sex-anklager bag Rubins afgang fra Google i 2014.

Det kan selvfølgelig også bare være, at Carl Pei vil lave produkter, der både er ingenting og helt essentielle på samme tid.  Vittighederne skriver nærmest sig selv.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.